Kyllingklubber med penne i vegetarsaus

"Delisioso", som jeg pleier å si det, deilig rett!

 I går var det lørdag, og gubben sa "La oss lage noe enkelt, kyllingklubber med pasta". Det ble jeg (naturligvis) som fikk oppdraget i å lage dette måltidet,  og som vanlig satte jeg i gang med å komplisere det. Jeg gir deg derfor to varianter du kan bruke, der en er litt enklere, mens den andre smaker best.

Dette trenger du til 2-3 personer:

Kjøtt:

1 pakke kyllingklubber fra Prior

1 bakepapir

Pasta:

3-4 håndfuller penne, fullkorn eller vanlig (eller en blanding)

1 glass Arrabiata pastasaus fra Eldorado (fås på Kiwi, Spar, Joker)

Grønnsaker:

1 rødløk i biter (eller annen løk)

2 fedd hvitløk, i biter eller knust

1/2 squash i biter

1/4 broccoli i buketter

1/2 aubergine

Olivenolje til steking

Du ønsker også:

Raspet parmesanost 

Enkel variant:

Stek kyllingklubbene i 15 minutter på 200 grader i ovnen. Mens klubbene stekes, koker du squash og broccoli i en litt stor og høy kjele et par minutter, før du har i penne og koker videre i ca 10 minutter til. 

Skyll av, og kok opp igjen med sausen. Ta ut kyllingklubber og server.

Avansert variant:

Denne er så god at du kan fint droppe kyllingklubbene og ha den som et rent vegetarisk måltid. Forskjellen på de to variantene er at du legger mer hjerte i grønnsakene. 

Om du vil ha mer grønnsaker til overs til et annet måltid, dobler du dosen og tar unna halvparten når grønnsakene er klare til å blandes med sausen. Du må da ha to stekepanner for det blir mye mat.

Ok. Du skjærer aubergine i skiver, har salt over, lar stå i 15 minutter og skyller av. I mens småsteker du løk og hvitløk, og steker squash og broccoli i ca 30 minutter under lokk. Rør av og til. 

Kapp opp aubergine og la surre i stekepanne til den begynner å bli så myk at den nesten går i oppløsning.

Du må ikke bruke aubergine, for det er jo tidkrevende å tilberede den, men det gir retten en ekstra dimensjon, altså....

Når grønnsakene er ferdige, har du over pastasaus og lar den småputre til pastaen og kyllingklubbene er ferdige. Hent fram den store pastabollen, hell over penne og pastasaus, og hiv over parmesan.

Kokketips: Oppbevar parmesan i fryseren og ta den opp når du har behov for den. Det er også enklere å raspe den når den er frosset, og du slipper å oppdage mugne parmesanrester i kjøleskapsdøra!

Kommentarer

Populære innlegg