Steinbra steinbit i fløtesaus!
Se så fin skorpa blir! |
Det er en råvare som er lett å tilberede, og her i byen har vi fiskebutikk, men selv om du ikke har det, kan du kjøpe i ferskvaren eller plukke fra frysedisken.
Husk: Noen ganger kan frossen ferskfisk være bedre et bedre valg enn den halvvasne som ligger i ferskvaren.
En tommelfingelregel er å presse tommelfingeren lett mot fiskekjøttet. Opplever du at den beveger seg tilbake litt, er fisken OK. Blir avtrykket ditt bare liggende igjen der, bør du vurdere å kjøpe en burger og pommes frites i stedet, ha ha.
Ikke vær redd for å spørre når fisken ble tatt, og hvor lenge den har ligget i butikken. Klarer ikke butikkpersonalet å svare på det, eller gir deg inntrykk av at du er en halvtomsing som gidder å spørre om noe så uvesentlig, så vær klar over at det er faktisk DE som har feil. Du har krav på å få vite det, etter norsk lov. Så det så!
Med denne strenge formaningen gir jeg ordet til min kokke-side, som i dag kan tilby steinbit på menyen, en utrolig deilig fisk, fast, men ikke for fast, og velsmakende!
Dette trenger du til 4 porsjoner:
600 gram steinbit
piffi-krydder
paprika
fiskekrydder?
salt/pepper
hvetemel
smør, kokosolje, ghee, rapsolje
1 pk mat/kremfløte
Dette gjør du:
- Kutt steinbiten i tommelfingerstore firkanter, begrav den i litt krydder.
- Ha mel i en bolle og sett den i vasken. Deretter vender du fisken i mel, gjerne tilsatt litt salt og pepper, og ha alt i en sil som du rister det overskytende melet fra.
- Varm opp ei panne med diverse oljer, ikke bare smør, for det blir så brunt, og legg i bitene.
- Stek pent i 15 minutter, ha så over fløten og la det trekke fem minutter, ha gjerne litt smør i nå.
- Kok ris eller poteter ved siden av og litt broccoli. Server!
Kommentarer
Legg inn en kommentar