VERDENS BESTE KYLLING TANDOORI!

Det er så herlig med ekte indisk mat som man kan lage på sitt eget kjøkken. Kjør på! Denne oppskriften er hentet fra Cappelens internasjonale kjøkken, i en bok ved navn "India".

1 rå kylling, ca 1 kg
10 ss eplesidereddik (kan sløyfes)
salt
3 hvitløksfedd (ikke mer!)
1 bit fersk ingefær, 4 cm
5 dl yoghurt
1/2 ts chilipulver
2 ts paprika
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts svart pepper
1/2 ts gurkemeie
1 ts nyrevet muskat
Et par dråper rød konditorfarge (kan sløyfes)

1.Skyll kyllingbitene og ta av skinnet. Del hvert bryststykke i tre deler og skjær tre til fire 1/2 cm dype snitt i hvert kjøttstykke. Legg stykkene i en dyp bolle og gni dem med eddik og salt.

2. Press hvitløk og riv ingefæren fint. Ha yoghurten i en bolle, og tilsett alt av krydre og konditorfarge.

3. Legg kyllingstykkene i marinaden, og dekk den med plast. La den stå 6 timer i romtemperatur, eller 24 timer i kjøleskap.

4. Forvarm ovnen til 200 grader. Legg et lag alufolie eller bakepapir i bunnen av en stor langpanne, eller smør den med olje. Legg i kyllingstykkene.

4. Stek kyllingen midt i ovnen i 35-40 minutter. Øs stykkene med marinade flere ganger under stekingen. Stikk i ett av de tykkeste stykkene etter 35 minutter og sjekk at kyllingen er gjennomstekt (kjøttsaften skal være klar). Server kyllingen med varm ris til.

Nice!!!!!!!!!

Kommentarer

Populære innlegg