torsdag 18. april 2013

VERDENS BESTE KYLLING TANDOORI!

Det er så herlig med ekte indisk mat som man kan lage på sitt eget kjøkken. Kjør på! Denne oppskriften er hentet fra Cappelens internasjonale kjøkken, i en bok ved navn "India".

1 rå kylling, ca 1 kg
10 ss eplesidereddik (kan sløyfes)
salt
3 hvitløksfedd (ikke mer!)
1 bit fersk ingefær, 4 cm
5 dl yoghurt
1/2 ts chilipulver
2 ts paprika
1 ts malt koriander
1 ts malt spisskummen
1 ts svart pepper
1/2 ts gurkemeie
1 ts nyrevet muskat
Et par dråper rød konditorfarge (kan sløyfes)

1.Skyll kyllingbitene og ta av skinnet. Del hvert bryststykke i tre deler og skjær tre til fire 1/2 cm dype snitt i hvert kjøttstykke. Legg stykkene i en dyp bolle og gni dem med eddik og salt.

2. Press hvitløk og riv ingefæren fint. Ha yoghurten i en bolle, og tilsett alt av krydre og konditorfarge.

3. Legg kyllingstykkene i marinaden, og dekk den med plast. La den stå 6 timer i romtemperatur, eller 24 timer i kjøleskap.

4. Forvarm ovnen til 200 grader. Legg et lag alufolie eller bakepapir i bunnen av en stor langpanne, eller smør den med olje. Legg i kyllingstykkene.

4. Stek kyllingen midt i ovnen i 35-40 minutter. Øs stykkene med marinade flere ganger under stekingen. Stikk i ett av de tykkeste stykkene etter 35 minutter og sjekk at kyllingen er gjennomstekt (kjøttsaften skal være klar). Server kyllingen med varm ris til.

Nice!!!!!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar