søndag 19. mai 2013

Mors hjemmelaga småstek av elg

Det ferdige resultatet: Hugg innpå!
Slik lager "ho mamma" elgsmåsteik, og dette er en stor suksess rundt bordet.

Dette trenger du til ca 4-5 personer:

Ca 1 1/2 kg elgsmåsteik
150 gram Melange margarin
1 strøken ss salt
1 strøken ss Piffi
1 ts svart pepper
maks 2 ss soyasaus (Kikkoman)
1-2 dl matfløte
evt sukkerkulør, fire dråper
Her putrer det godt.

 Dette gjør du:

Skjær elgkjøttet i passe små biter, brun dem deretter litt i en stekepanne med litt margarin eller smør i. Hell så over 4-5 dl vann over, og la det stå og småkoke opp under to timer. Du kontroller selv om maten ved å stikke en gaffel i kjøttet og prøvesmak gjerne om det er seigt. Kjøttet er ferdig når det kjennes mørt ut. Skyv kjøttet litt til side, og ha i jevning (2 ss mel utrørt ca 2 dl vann). Rør rundt, spe evt. med litt vann for å få en god saus. Ha i litt matfløte og litt sukkerkulør (den får også sausen til å tykne litt), og la det putre videre i 15-30 minutter, avhengig av hvor sulten du er.

Serveres med potet, grønnsaker og tyttebær, gjerne erterstuing. Surkål er også en mulighet, og en liten boks med mais.

2 kommentarer:

  1. Prøvde oppskrifta idag..veldig godt! ..Kanskje litt mindre salt? Hadde ei gulrot og en løk som småkokte sammen med kjøttet.
    Det blei veldig godt, denne oppskrifta blir brukt flere ganger!

    SvarSlett
  2. Hei, så flott at du ble fornøyd:-) Ja, det er alltid deilig å ha i litt gulrot og løk!

    SvarSlett