Hjemmelaget fiskegrateng
Hjemmelaget fiskegrateng er så nydelig godt. Lager du denne, blir det suksess. En av fallgruvene er at fisken kan bli tørr. Ikke forkok den mer enn tre minutter før du har den i gratengformen.
Du trenger:
Grønnsaker: 2-3 gulrøtter i små biter, gjerne 1/2 squash i biter, 1/2 broccoli eller litt blomkål.
Dette kokes mørt. Ha i gulrøttene alene de 10 første minuttene, samt blomkål. Ha gjerne en buljongterning i.
Pasta: 3 dl makaroni (ikke mer!) Kokes med grønnsakene de 10 siste minuttene, når du har i broccoli og squash. Rør godt i bunnen så de ikke setter seg fast.
Fisk: 250 gram torsk i biter og 250 g laks i biter (forkokes i vann med litt salt i 3 minutter.)
Hvit saus: 3 ss margarin, 3 ss mel, 8 dl melk. Litt revet muskatnøtt, salt og pepper.
Brødsmuler av 3 skiver. Smør.
Hvitsaus: Smelt margarin og ha i mel. Pisk melken inn gradvis og la koke noen minutter. Den bør ikke bli altfor tykk.
Jeg begynner med å koke grønnsaker, så fisk i separat kjele, så hvitsaus. Brødet har du i blender noen sekunder. Kan røste dem litt i en stekepanne om du har lyst.
Smør en form med margarin, hell over grønnsaker og fisk og rør godt. Gjerne krydre litt her med urtekrydder og salt/pepper. Ha over hvitsaus og dryss brødsmulene jevnt over blandingen. Stikk inn noen smørbiter, ha på lokk, og sett i ovn på nest nederste rille. Stekes i 30 minutt på 200 grader. Ta av lokket noen minutter før slik at brødsmulene får en gylden farge.
Server med potet og evt råkost.
Kommentarer
Legg inn en kommentar