lørdag 3. april 2010

VERDENS BESTE LAMMESKANK I LEIRGRYTE

















DETTE TRENGER DU:

2-3 lammeskanker (rekker til fire porsjoner)
1 løk
2 dl hakkede tomater
1-2 røde paprikaer
2-3 fedd hvitløk
3-4 store gulrøtter

2 ts salt
1 ts pepper
1 ts lammekrydder (eller evt bare rosmarinkrydder)
1 ts paprika
1 ts spisskummen

fersk dill?
fersk rosmarin?

Gni skankene inn med litt salt og pepper, og lammekrydder, og smør den med olivenolje, og la den stå en halvtime.

Kutt opp grønnsakene, og surr dem i en stor panne. Ha i skankene og brun dem noen minutter.

Ha over paprika og spisskummen.

Før dette har du klargjort en leirgryte ved å legge hele greia i kaldt vann 20-30 minutter.

Ha litt olje og smør i nederst, og legg i skankene og dander grønnsakene rundt. Ha over og rundt de hakkede tomatene.

Vi hakket 3-4 ss dill og hadde over, men det er ikke nødvendig. Da jeg laget den andre gangen, hakket jeg også opp ca 2-3 ts rosmarin og hadde i.

Sett inn i kald ovn, og varm opp til 200 grader. Stek i to timer til kjøttet løsner fra beina. Server med ris og salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar