Fantastisk lammelår i stekepose!
Til 2 personer:
1 kg lammelår
1 ss lammekrydder
1 ss salt
1/2 ss pepper
evt litt fersk eller tørket rosmarin
Gni låret inn med krydre, lag gjerne en lomme i kjøttet og legg inn krydder om låret er stort.
Legg i stekepose og stek i ca 2-3 timer på ca 125 grader celsius, du bruker bare vanlig over- og undervarme, ikke varmluft.
I mellomtiden har du laget deilig saus av stekekraften, samt to poser Toro sjysaus, ispedd 1 ss hvetemel, og etter å ha kokt de obligatoriske fem minuttene har du i en dæsj fløte og smaker til.
Server med kokt potet og grønnsaker.
KOKKETIPS : Pass på at lammet er helt gjennomtint, du sjekker det ved å stikke et digitalt steketermometer inn i den tykkeste delen av lammet. I mitt tilfelle var det - 2 grader inne i lammet, jeg løste det ved å sette ovnen på 30-40 grader i begynnelsen til temperaturen går opp til 1.
Sjekk også ut denne oppskriften!
Lykke til!
fantastisk. tusen takk
SvarSlettKan man bruke maisenna istedenfor mel i sausen?
SvarSlett