Fantastisk lammelår i stekepose!
Til 2 personer:
1 kg lammelår
1 ss lammekrydder
1 ss salt
1/2 ss pepper
evt litt fersk eller tørket rosmarin
Gni låret inn med krydre, lag gjerne en lomme i kjøttet og legg inn krydder om låret er stort.
Legg i stekepose og stek i ca 2-3 timer på ca 125 grader celsius, du bruker bare vanlig over- og undervarme, ikke varmluft.
I mellomtiden har du laget deilig saus av stekekraften, samt to poser Toro sjysaus, ispedd 1 ss hvetemel, og etter å ha kokt de obligatoriske fem minuttene har du i en dæsj fløte og smaker til.
Server med kokt potet og grønnsaker.
KOKKETIPS : Pass på at lammet er helt gjennomtint, du sjekker det ved å stikke et digitalt steketermometer inn i den tykkeste delen av lammet. I mitt tilfelle var det - 2 grader inne i lammet, jeg løste det ved å sette ovnen på 30-40 grader i begynnelsen til temperaturen går opp til 1.
Sjekk også ut denne oppskriften!
Lykke til!
fantastisk. tusen takk
SvarSlettKan man bruke maisenna istedenfor mel i sausen?
SvarSlettFaktisk blir sausen mye glattere. Har du stekt låret i en stekepose , tapper du kraften over i en kasserolle, koker den såvidt opp og blander maizena med akkurat nok vann til å gjøre den flytende: rør godt i den varme kraften og sett til maizena/vannblandingen langsomt mens du rører godt når du kjenner at den er tykk nok, har du ikke på mer maizenablanding, men du kan tilsett litt fløte, og hvis du liker det, 4-5 skiver Geitost som du rører godt inn.. Jeg fikk vite at sausen min var berømt i Hønefoss!
SlettHei har du steketermometeret inni stekeposen ?
SvarSlettJa, men du kan godt sette det gjennom posen, du taper ikke my damp på detr.
Slett