Fantastisk lammelår i stekepose!
Enten liker du lam, eller så liker du det ikke. Men for de som digger lam, er det et utall av oppskrifter, men det aller lekreste, og enkleste (foruten fårikål), er å steke det i ovnen. I dag prøver jeg å steke i pose, og det fungerte meget bra.
Til 2 personer:
1 kg lammelår
1 ss lammekrydder
1 ss salt
1/2 ss pepper
2 fedd hvitløk, knust
evt litt fersk eller tørket rosmarin
Gni låret inn med krydre, lag gjerne en lomme i kjøttet og legg inn krydder om låret er stort.
Legg i stekepose og stek i ca 2-3 timer på ca 125 grader celsius, du bruker bare vanlig over- og undervarme, ikke varmluft.
Jeg anbefaler sterkt å bruke digitalt steketermometer, da har du full kontroll på stekingen. Når varmen når 70-71 grader inne i kjøttet, tar du det ut av ovnen, pakker det inn i litt alulminiumsfolie og lar det stå 20 minutter. Så er det bare å skjære opp kjøttet i tynne skiver og servere det.
I mellomtiden har du laget deilig saus av stekekraften, samt to poser Toro sjysaus, ispedd 1 ss hvetemel, og etter å ha kokt de obligatoriske fem minuttene har du i en dæsj fløte og smaker til.
Server med kokt potet og grønnsaker.
KOKKETIPS : Pass på at lammet er helt gjennomtint, du sjekker det ved å stikke et digitalt steketermometer inn i den tykkeste delen av lammet. I mitt tilfelle var det - 2 grader inne i lammet, jeg løste det ved å sette ovnen på 30-40 grader i begynnelsen til temperaturen går opp til 1.
Sjekk også ut denne oppskriften!
Lykke til!
Til 2 personer:
1 kg lammelår
1 ss lammekrydder
1 ss salt
1/2 ss pepper
2 fedd hvitløk, knust
evt litt fersk eller tørket rosmarin
Gni låret inn med krydre, lag gjerne en lomme i kjøttet og legg inn krydder om låret er stort.
Legg i stekepose og stek i ca 2-3 timer på ca 125 grader celsius, du bruker bare vanlig over- og undervarme, ikke varmluft.
Jeg anbefaler sterkt å bruke digitalt steketermometer, da har du full kontroll på stekingen. Når varmen når 70-71 grader inne i kjøttet, tar du det ut av ovnen, pakker det inn i litt alulminiumsfolie og lar det stå 20 minutter. Så er det bare å skjære opp kjøttet i tynne skiver og servere det.
I mellomtiden har du laget deilig saus av stekekraften, samt to poser Toro sjysaus, ispedd 1 ss hvetemel, og etter å ha kokt de obligatoriske fem minuttene har du i en dæsj fløte og smaker til.
Server med kokt potet og grønnsaker.
KOKKETIPS : Pass på at lammet er helt gjennomtint, du sjekker det ved å stikke et digitalt steketermometer inn i den tykkeste delen av lammet. I mitt tilfelle var det - 2 grader inne i lammet, jeg løste det ved å sette ovnen på 30-40 grader i begynnelsen til temperaturen går opp til 1.
Sjekk også ut denne oppskriften!
Lykke til!
fantastisk. tusen takk
SvarSlettKan man bruke maisenna istedenfor mel i sausen?
SvarSlettFaktisk blir sausen mye glattere. Har du stekt låret i en stekepose , tapper du kraften over i en kasserolle, koker den såvidt opp og blander maizena med akkurat nok vann til å gjøre den flytende: rør godt i den varme kraften og sett til maizena/vannblandingen langsomt mens du rører godt når du kjenner at den er tykk nok, har du ikke på mer maizenablanding, men du kan tilsett litt fløte, og hvis du liker det, 4-5 skiver Geitost som du rører godt inn.. Jeg fikk vite at sausen min var berømt i Hønefoss!
SlettHei har du steketermometeret inni stekeposen ?
SvarSlettJa, men du kan godt sette det gjennom posen, du taper ikke my damp på detr.
Slett