Forfriskende scampi wok med grønnsaker
Jeg anbefaler å kjøpe en wok-gryte. |
For den som er så heldig å ha en wok-gryte, er dette en rett som alle vil sette pris på, og som lett kan lages til en restemiddag dagen etter, da med kyllingstrimler i hovedrollen.
Dette trenger du:
4-5 kopper ferdig kokt basmatiris
1 pk frossen rå Scampi (Coop sine er gode, også Fiskemannen er bra) lagt i vann 2-3 timer, og marineres i woksaus.
1 pk woksaus
stekeolje (bruker Helios sin stekeolje til høye temperaturer)
1 løk i tynne skiver (og gjerne hvitløk om du liker det)
1 ss revet ingefær
1 gulrot i strimler
1/4 broccoli skåret i små buketter
1/3 squash i strimler
1/2 rød paprika i strimler
Dette gjør du:
1. Kok opp ris. Jeg bruker riskoker. Det tar litt tid, og du må beregne 40-45 minutter på å få den klar.
2. Varm opp wok-gryta, og stek løk og ingefær lett.
3. Ha i de andre grønnsakene og rørestek i 10 minutter på middels varme. Krydre med salt og pepper.
4. Skru opp temperaturen og hiv i rekene. Stek 1-2 minutter, ha så i risen.
5. Bland godt og server. Ha gjerne hakkede ferske urter over. I dag brukte jeg bladpersille og basilikum.
Kommentarer
Legg inn en kommentar