Forfriskende scampi wok med grønnsaker

 

Jeg anbefaler å kjøpe en wok-gryte.

For den som er så heldig å ha en wok-gryte, er dette en rett som alle vil sette pris på, og som lett kan lages til en restemiddag dagen etter, da med kyllingstrimler i hovedrollen.

Dette trenger du:

4-5 kopper ferdig kokt basmatiris

1 pk frossen rå Scampi (Coop sine er gode, også Fiskemannen er bra) lagt i vann 2-3 timer, og marineres i woksaus.

1 pk woksaus

stekeolje (bruker Helios sin stekeolje til høye temperaturer)

1 løk i tynne skiver (og gjerne hvitløk om du liker det)

1 ss revet ingefær

1 gulrot i strimler

1/4 broccoli skåret i små buketter

1/3 squash i strimler

1/2 rød paprika i strimler

Dette gjør du:

1. Kok opp ris. Jeg bruker riskoker. Det tar litt tid, og du må beregne 40-45 minutter på å få den klar. 

2. Varm opp wok-gryta, og stek løk og ingefær lett.

3. Ha i de andre grønnsakene og rørestek i 10 minutter på middels varme. Krydre med salt og pepper.

4. Skru opp temperaturen og hiv i rekene. Stek 1-2 minutter, ha så i risen.

5. Bland godt og server. Ha gjerne hakkede ferske urter over. I dag brukte jeg bladpersille og basilikum.



Kommentarer

Populære innlegg