tirsdag 27. desember 2011

NYDELIG FYRSTEKAKE!!!


Her er bildet av fyrstekaken før den ble stekt!

Denne deilige oppskriften er ordrett tatt fra Freias hjemmekonditori, lager du den slik det står, får du en saftig kake, som selv de mest skeptiske vil like.

Deig:



Fyll

2 pk Freia Makronfyll
2 stk Eggehvite(r)


Du trenger blant annet

Paiform, 24 cm diameter.

DETTE GJØR DU:

Bland smør, eggeplommer og sukker godt sammen. Ha i vann, hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og elt deigen lett sammen. Sett den kaldt i 1 time.

Fyll:

Hold igjen litt eggehvite til pensling. Bland resten av eggehvitene med makronfyllet.

Kjevle ut 2/3 av deigen til den blir stor nok til å dekke bunnen og sidene i en pai-form. Formen må være godt smurt før du legger i deigen.

KOKKETIPS: LEGG PLASTFOLIE UNDER OG OVER PAIDEIGEN NÅR DU KJEVLER, DET GJØR DET LETTERE.

Ha makronfyllet i og jevn det godt ut. Lag strimler av resten av deigen og legg dem i kryss over fyllet.

Pensle med litt eggehvite og stek kaken på 180°C på nestlaveste rille i ca 30 minutter til den slipper kantene på formen. Avkjøl i formen på rist.

KOKKETIPS: KJØP PAIFORMER MED LØS BUNN, DA ER DET BARE Å LØFTE KAKEN UT AV FORMEN.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar