Smellvakre Kourion

Kourion, ellerCurium, var en viktig gammel bystat på den sørvestlige kysten av Kypros. På det tolvte århundre f.Kr., etter sammenbruddet av de mykenske palassene, ankom greske nybyggere fra Argos til dette stedet. På det syttende århundre led Kourion av fem tunge jordskjelv, men byen ble delvis gjenoppbygd. Jeg dro dit og tenkte først at har man sett ett amfiteater, har man sett alle. Men det var virkelig verdt turen, og attraksjonen ligger i fantastiske omgivelser ved havet.


Jeg var en av 4 (!) besøkende på et sted som pleier å være stappfullt av turister og turbusser. Vel er det vinter, men Coronaen gjør også sitt. Det var herlig å ha stedet for seg selv og bare suge inn inntrykkene og nikose seg. I tillegg spanderte vaktene en kopp sterk kypriotisk kaffe, og vi slabret en stund om livet, Kypros, Norge og fotball. Lunsj, en sandwich og brus, nøt jeg i trappene til amfiteatret.

Det passer fint å kombinere med en tur på stranden, som ligger rett nedenfor. Det er også flere kafeer og restauranter like ved i Episkopi.Kommentarer

Populære innlegg