Tyrkiske kjøttkaker i tomatform
![]() |
Enkelt og fantastisk godt. |
Kjøttkaker:
400 gram kjøttdeig (jeg foretrekker Gilde)
1/4 ts allehånde, kanel og finraspet muskatnøtt
1 ts malt spisskummen
1/4 finopphakket løk
1 strøken ss salt og 1 Ts pepper
1 Ts paprika
1 egg
Brødrasp av 1 brødskive.
Jeg hadde også i litt cajun krydder og Santa Maria spicy pizzakrydder. Så hvis du vil ha boller med litt kick i, bruker du det du liker best, eksempelvis chili.
2 ss hakket bladpersille
1 fedd hvitløk
![]() |
Slik skal det se ut før du har over tomatsausen. |
Alt dette blandes godt. Så former du avlange kjøttkaker med hendene, 9 stk på ca 60 gram hver.
I ettertid har jeg laget kjøttbollene i halv størrelse.
I formen:
4 poteter i svært tynne skiver
1 gulrot i svært tynne skiver
1/2 paprika i skiver
1 glass passata, Englamark pastasaus fra Coop, pluss 3 dl vann (6-7 dl væske til sammen)
2 ss tomatpuré
1 ss salt
1 ss paprika
1 Ts spisskummen
2 ss olivenolje.
Ha olivenoljen i bunnen av en stekeform. Forkok grønnsakene 10 minutter i en kjele og hell av vannet, ellers blir de aldri ferdige. Ha over grønnsaker. Legg kjøttkakene over. Miks alt av tomat og vann med krydre og hell over. Stekes i 45 minutter til 1 time på nest laveste rille uten lokk på 200 grader.
I formen:
4 poteter i svært tynne skiver
1 gulrot i svært tynne skiver
1/2 paprika i skiver
1 glass passata, Englamark pastasaus fra Coop, pluss 3 dl vann (6-7 dl væske til sammen)
2 ss tomatpuré
1 ss salt
1 ss paprika
1 Ts spisskummen
2 ss olivenolje.
Ha olivenoljen i bunnen av en stekeform. Forkok grønnsakene 10 minutter i en kjele og hell av vannet, ellers blir de aldri ferdige. Ha over grønnsaker. Legg kjøttkakene over. Miks alt av tomat og vann med krydre og hell over. Stekes i 45 minutter til 1 time på nest laveste rille uten lokk på 200 grader.
Kommentarer
Legg inn en kommentar