søndag 17. september 2017

Vilnius - I miss you!

Typisk gate i gamlebyen.
I juli var jeg og mamma på vår årlige mor og datter-tur, denne gangen til Vilnius! Jeg valgte Vilnius fordi det er en kompakt hovedstad/gamleby med det meste av interessante severdigheter innen gangavstand. I tillegg viste det seg at de har Uber der, så da kunne vi reise både hit og dit med slike drosjer, og det fungerte fantastisk.

Trygt og godt

I Trakai Castle.
Vi følte oss trygge i Vilnius. Ja, jeg visste at mange litauere sitter i norske fengsler, kanskje var det derfor det føltes så trygt å være der, ha ha. 

Det var altså ikke mange utlendinger der, vi fikk selv endel oppmerksomhet som turister, så det forteller jo alt. Folkene vi møtte var trivelige. Så var det de som var super trivelige, og de som var super mutte og sure. Vi fikk litt av alt. 

Aktiviteter 

Så, hva gjorde vi i Vilnius som vi kan anbefale videre? Vi dro en dag til Trakai, middelalderborgen utenfor Vilnius, som er plassert i en innsjø i fantastiske omgivelser. 

Hele Trakai by er topp, spennende arkitektur, og det er også et kjempebra sjokolade/kaffe-sted langs veien som du MÅ besøke (AJ Šokoladas). Du kan ta buss, Uber eller tog dit. Vi tok Uber fram, og buss tilbake. 

Om du ikke føler behov for å gå inn i borgen, trenger du ikke det. Det er ikke så mye å se der.

Jeg endte dessverre i gapestokken i Trakai.
Vi besøkte også Akropolis kjøpesenter, som var bra. Fant et nydelig skjørt der, og det er moderne, og bra spisemuligheter. Til og med en innendørs isskøytebane!

Så er det alle kirkene, da, der høydepunktet er Mother of God i Vilnius. Dette ikonet må bare ses/oppleves.

Andre severdige kirker er blant annet St. Anne. Hellig Ånds kirke i barokkstil er også veldig fin og det er god stemning der.

Slik bodde vi

Vi leide en leilighet i gamlebyen via Booking.com, den var kjempefin og stor, og mamma laget frokost til oss hver dag med stekt egg og syltetøy, osv. 

Vi ble hentet og kjørt til flyplassen av verten vår, og hadde også bakgård der mamma gikk ut og tok en sigarett. Jeg fikk sykkel, og var ute en dag og syklet, det var så morsomt!

Det var også billig og bra å spise ute, og masse muligheter for vegetarisk/vegansk mat.
Suppe til kvelds på vegetar-restaurant, som er vegg i vegg med vegan-restaurant!

Verdens søteste mamma, foran presidentpalasset
Hans og Grete-huset i skogen.

Merksnodig!

Se det utrolige huset vi fant inne i skogen! Nesten som i et eventyr! Vi var på jakt etter en eldgammel jødisk kirkegård, men fant kun rester av den, en minnestøtte. Og et moderne begravelsesbyra, vi fikk med oss prosesjon der noen var gått bort. 

Typisk meg og mamma å rote oss bort i begravelser når vi er på tur. Fred være med alle de som ikke er sammen med oss lenger!Dans, sang og marsjering

Da vi var i Vilnius var det full folkefest i den lokale parken bak St.Anne, der vi kunne kjøpe tradisjonell mat og se folkedansere og sangere opptre på flere scener. Det var så digg! I tillegg var det nasjonaldag den uka vi var der, så vi fikk se deres garde opptre og marsjere foran presidentpalasset. 

Fra Trakai.

Trakai.

1 kommentar:

  1. Flott innlegg om Vilnius! Vi vil gjerne dele det på Facebook-siden vår Opplev Litauen dersom det er greit :)

    SvarSlett