La belle vie i Lisboa

Den stappfulle trikken i Lisboa. Én vogn, slå den!


Velkommen til Lisboa!


Dette er en by på størrelse med Oslo. Lett å finne ut av, og lett å reise i. Bademuligheter er det også, men du må være i stand til å bruke offentlig transport, og reise med båt over elva, eller ta tog i retning Cascais.

Jeg vil først si noen ord om transporten i Lisboa.
Det er ingen grunn til å stresse med å ta den berømte trikk nr 28. Da vi var der i slutten av juni, var den stort sett stapp full. Hvis den derimot passerer deg tilfeldig, og du har tid og lyst, så hopp på. Ellers er det mer enn bra nok å ta bilde av den, som du ser ovenfor.

Vi bodde på den blå linja. Den er top for shop! Altså, du finner det behagelige og store shoppingsenteret Colombo på stoppet "Colegio Militar". Der kan du fort tilbringe mange timer. Det er svært store butikker med stort utvalg, og når du er sliten, er det mange deilige restauranter å velge i, samt lenestoler til disposisjon, OG et uteområde med bar i 2 etasje. Vi satt blant annet der og så Europamesterskapet i fotball på saccosekker på en plen, og det var utrolig trivelig. Så om du bare skal besøke ETT shoppingsenter når du er i Lisboa, drar du hit.

Også på den blå linja, på Sant Sebastian-stoppet, er Corté Ingles, spansk shoppingsenter, med "dyre" klær fra mange designermerker.  Jeg liker dette senteret godt, ikke minst fordi de har en hel etasje med kjøkkenutstyr...

På den blå linja går du på Baixa, da er du også i en liten shoppinggate ala Bogstadveien, og i sentrum.

Du kommer deg rundt for det meste til fots, men metroen er utrolig hendig om du ikke har lyst å slite ut rygg og hofter på brostein, brostein og atter brostein.

Det koster 1,40 per billett, og du må kjøpe et kort i billettautomaten til en halv euro som du deretter fyller på med det du ønsker. Jeg vet ennå ikke om det er overganger på 1 time, men det er det trolig ikke. Synes det var dårlig informasjon om akkurat dette. Er du museumsfrik, kan du kjøpe Lisboakort.
Ellers går det helt fint å fylle på etter hvert, men sørg for å ha noen euro der så slipper du å miste metroen fordi kortet var tomt....

Vi tok også metro til Cais de Sodré. Skal skrive mer om den i neste post.

Kommentarer

Populære innlegg