mandag 8. juni 2015

Electrolux Assistent, ja takk!

Det går skikkelig rundt her når bollen starter opp!
Hvis du har lyst på en maskin som lett elter tre brød for deg, er dette assistenten for deg! Jeg fikk den for en liten tusenlapp, men vil du ha en ny må du nok ut med atskillig mer. Electrolux sin Assistent finnes ikke lenger i handelen slik den opprinnelig var, Det er Ankarsrum som har overtatt.

Denne maskinen har masse tilbehør, men jeg fikk kun til elting/kakemiksing. Det fungerte flott, og selv om det ser litt rart ut først med tanke på hvordan man skal plassere de ulike rørefunksjonene, fant jeg en fin YouTube-video som demonstrerte det.

Under her ser du de tre brødene som ble perfekte, og som holdt seg ferske i dagesvis. I tillegg var de kjempegode etter de ble tint opp.

Supergode brød!
Hvis du lurer på hvordan du lager disse, er oppskriften som følger:


  • Ha 1,5 liter lunkent vann i bollen 
  • Bland 1 pk Mølleren solsikkefrøbrødblanding med 1 kg mel
  • Ha i 2 pk gjær
  • Begynn å blande med blandefunksjonen (ikke elteren)
  • Ha i 2 ss salt etter hvert og 3-4 ss olje du liker
  • Røres i 12 minutter, sett deretter til heving 1 time
  • Ha i eltekroken, elt videre i 10 minutter
  • Ha ut deigen på ett smurt og melstrødd bakepapir. Spray på bakefett på plastfolie, og etterhev.
  • Ha i tre smurte former (Europris/Clas Ohlson har gode) og sett i ovnen 20 minutt på etterheving. Nederste, eller nest nederste rille.
  • Sett stekovn på 200 grader, og la dem steke i ca 1 time. Ta ut brødene og la de ettersteke 10 minutter uten formen. Det sikrer at de blir skikkelig gjennomstekte.
  • Avkjøl på rist ca 2 timer. Spis!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar