Electrolux Assistent, ja takk!
Det går skikkelig rundt her når bollen starter opp! |
Denne maskinen har masse tilbehør, men jeg fikk kun til elting/kakemiksing. Det fungerte flott, og selv om det ser litt rart ut først med tanke på hvordan man skal plassere de ulike rørefunksjonene, fant jeg en fin YouTube-video som demonstrerte det.
Under her ser du de tre brødene som ble perfekte, og som holdt seg ferske i dagesvis. I tillegg var de kjempegode etter de ble tint opp.
Supergode brød! |
- Ha 1,5 liter lunkent vann i bollen
- Bland 1 pk Mølleren solsikkefrøbrødblanding med 1 kg mel
- Ha i 2 pk gjær
- Begynn å blande med blandefunksjonen (ikke elteren)
- Ha i 2 ss salt etter hvert og 3-4 ss olje du liker
- Røres i 12 minutter, sett deretter til heving 1 time
- Ha i eltekroken, elt videre i 10 minutter
- Ha ut deigen på ett smurt og melstrødd bakepapir. Spray på bakefett på plastfolie, og etterhev.
- Ha i tre smurte former (Europris/Clas Ohlson har gode) og sett i ovnen 20 minutt på etterheving. Nederste, eller nest nederste rille.
- Sett stekovn på 200 grader, og la dem steke i ca 1 time. Ta ut brødene og la de ettersteke 10 minutter uten formen. Det sikrer at de blir skikkelig gjennomstekte.
- Avkjøl på rist ca 2 timer. Spis!
Kommentarer
Legg inn en kommentar