Kylling og scampi wok
Dette er en nydelig og lettlaget wok. Jeg handler ingrediensene på Spar.
Til 3-4 porsjoner.
Du trenger:
1-2 poser ferdighakket wokmiks fra ferskvaredisk
2 poser teriyakisaus, Santa Maria
1 pose med rå skrellede scampi, frosne
2 kyllingfileter
Krydder: salt pepper paprika malt spisskummen
1/2 sitron, olivenolje
Ferdig hvitløk på tube
Stekeolje (solsikke) fra Helios, fås på helsekostbutikk.
Fersk koriander?
Dette gjør du:
Legg rekene i kaldt vann i en time. Ha dem over på tørkepapir sånn at de blir så tørre som mulig.
Skjær kyllingfiletene i tynne strimler. Bland olje, hvitløk og krydre i en liten bolle, og jobb dette inn i strimlene. Kan gjerne stå litt, gjør kyllingen mør og god.
Hell stekeolje i en wokgryte/tykkbunnet stekepanne, og varm opp. Stek kyllingen i 3-4 minutter til de er gjennomstekt og legg til side.
Ha i grønnsakene på sterk varme. La stå ca 10 minutter, gjerne med lokk over på litt lavere varme, da blir de ikke så crunchy og lettere å fordøye.
Ha i rekene og stek i ca 2 minutter. Ha i kylling og bland med saus, varmes opp i et par minutter.
Server med ris og dryss gjerne litt fersk koriander over. God appetitt.
Kommentarer
Legg inn en kommentar