Verdens beste basmatiris!!!

Double Diamond, wow for en deilig ris. Denne må du bare kjøpe, og du trenger ikke kjøpe en så stor sekk som det jeg har skaffet meg..

Prøvde en som het Anita, men den ble mer kornet under koking enn denne. Dette er en super basmatiris med god smak, men det er dessverre mange som ikke vet hvordan en god ris lages.

Om du vil ha den enkleste varianten, er det bare å kjøpe Toros ferdigris, som du legger i vannbad. Jasminrisen er best, og blir tilnærmet perfekt, mens basmatirisen deres blir fort litt for våt i konsistensen, og  det er ikke slik basmati skal være.

Hvordan lage perfekt ris? Jo, du tar f.eks 3 dl ris, skyller den godt i et dørslag, mens du varmer litt olje og smør (2 ss til sammen) i en stålkasserolle. Ha så i 2-3 spiseskjeer av risen i kasserollen, og rør til riskornene blir brune- Så har du over resten av risen, 1 ts salt, og ca 6,5 dl vann, kok opp og la den småkoke i ca 15 minutter, til den er ferdig. Siste minuttene kan du ta av lokket og la væsken fordampe.

Det viktige er at du må litt mer enn dobbelt så mye vann som ris. Når du lager på denne måten, får du en deilig og velsmakende ris, hver gang.

Kommentarer

Populære innlegg