Vi lager espresso!

Buon giorno, Italia!
Endelig har jeg fått meg Bialetti espressokanne! Hurra!

Det finnes mange forskjellige espresso-lagere på markedet, men Bialetti er et godt og gammelt merke som det også er lett å finne reservedeler til.

Hvis du ikke vet hvordan eller hvorfor du skal lage kaffen din på en slik kanne, kan jeg forklare det.

Du kjøper espressomalt kaffe fra en butikk. Eller du maler selv helt finmalt kaffe av bønner.

Du skrur opp lokket i midten, og har i kaffe i det lille filteret. Ikke stapp hardt med kaffe. Deretter fyller du vann i den nederste kannen, men ikke ha vann over den lille ventilen du ser inni der, ser ut som en skrue av noe slag.


Skru sammen og sett herligheten på en liten plate. Etter noen minutter skal det begynne å koke og frese, og du vil se at den ferdige kaffen pipler opp til den øverste beholderen. Så venter du til at kaffen er kommet over. Server kaffen i en espressokopp med litt sukker, eller lag en cappucino med varmet og evt steamet melk og sukker.

Da er det bare å kose seg masse, jeg ønsker dere lykke til med kaffekosen.
Her koker det godt!
Skru sammen og sett herligheten på en liten plate. Etter noen minutter skal det begynne å koke og frese, og du vil se at den ferdige kaffen pipler opp til den øverste beholderen. Så venter du til at kaffen er kommet over. Server kaffen i en espressokopp med litt sukker, eller lag en cappucino med varmet og evt steamet melk og sukker.Nydelig kanne til 400,-
Da er det bare å kose seg masse, jeg ønsker dere lykke til med kaffekosen.

Ja, og hvorfor du skal lage espresso på denne måten? 

For det er slik mama i Italia gjør det!

Kommentarer

Populære innlegg