onsdag 18. februar 2015

Friterte grønnsaksboller i tomatsaus

Rett før sausen kommer på bordet
Dette er en fin grønnsaksrett som sikkert lages fort og lett når du har fått taket på det. 

For min del, som laget den for første gang, innebar det at kjøkkenet eksploderte av søl og altfor mange kasseroller i bruk.
Jeg hadde en oppvaskhaug på høyde med et slott.

Ok, så om du vil prøve deg, tilbyr jeg denne fremgangsmåten:

Tomatsaus:

7 store tomater
2 ss ghee eller olje
2 ss revet ingefær
1 løk i biter
2 fedd hvitløk presset
1 ts tørket chili (ikke pulver)
 1 1/2 ts gurkemeie
                                                             3 ts salt
                                                             1 ts malt spisskummen

Lag saus: 

Stek løken litt, tilfør krydrene og halvparten av saltet. Ha i tomatene, som du på forhånd har skrellet og hakket i småbiter, legg på lokket, og la det trekke i 20 minutter. Ha evt i litt vann.

Grønnsakskakene:

5 middels store poteter skrelles
1/2 middels stor blomkål, i buketter
100 gram/1 kopp kikertmel
3 ss oppkuttet fersk koriander
1 ts garam masala
1/2 ts malt pepper
ghee eller stekeolje for fritering

Rasp potetene og blomkålen i kjøkkenmaskinen eller for hånd. Bland i mel og krydder. Lag små boller med en skje. Stek i oljen når den er ferdig varmet i en vanlig dyp stekepanne, ca 5 minutter til de er jevnt brune på begge sider. La dem renne av på et tørkepapir, og legg dem på et rundt serveringsfat, og hell tomatsausen over. Server med indisk brød eller ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar