søndag 21. august 2011

KARAMELLRULLEKAKE/SVINEKAMKAKE/KARAMELLRULADEKjært barn har mange navn, og dette barnet, en velduftende og velsmakende rullekake fylt med krem og toppet med hjemmelaget karamellsaus, fordufter som dugg for solen i et kaffeselskap.


Jeg har i hovedsak brukt oppskriften fra matprat.no, men har plukket opp litt tips her og der, så her kan du få mer utfyllende informasjon om prosessen også:)Rullekake:


4 egg

120 g sukker

120 g hvetemel

1/4 ts bakepulver


ca 3 dl kremfløteKaramellsaus


3 dl sukker

2 ss vann

1/2-1 dl smeltet smør

1 1/2 dl kremfløte

1 ts hvetemel jevnes i 3/4 dl melk


1.Pisk egg og sukker tykk/stiv.


2. Bland mel og bakepulver og sikt det inn i røra, som du vender med en slikkepott.


3. Bre røren ut i en langpanne uten høye kanter, med ferdigsmurt bakepapir. Pass på at den blir jevnt fordelt. Min form er på ca 40 ganger 35, den som tilhører stekovnen.


4. Stekes ca 10 minutter på 200 grader i midten i ferdig oppvarmet stekovn. Ta ut når den er gylden.


5. Gjør klar et bakepapir som du strør med sukker. Hvelv den varme kaken over. Jeg la den deretter på en rist, og la stekeformen over mens den avkjøles (minst 30 minutter).


6. Lag karamellsaus: Ha sukker og vann i en god kasserolle, vent til det oppløses og blir brunt. Ha middels varme. Plutselig blir alt brunt, og da rører du inn smør, så fløte, og så meljevningen. Rør godt og pass på for det er veldig varmt. La det koke opp, ta en teskje, kjøl av, og smak. Den skal være ganske tykk. Sett den til avkjøling.


7. Pisk krem og ha i 3 ss sukker. Piskes ca 5 minutter med håndmikser, pass på at du roterer mikseren godt rundt i bollen. Stopp når den er fast, og mikseren setter merker i kremen.


8. Legg kremen over sukkerbunnen, og rull forsiktig sammen, pass på at skjøten kommer underst.


9. Bre den avkjølte, litt tykke karamellsausen over rullekaka, den vil renne ned av seg selv, så du trenger ikke fordele alt nedover kaka med en gang for å få det jevnt.


SERVER OG NYT!!!!!!!!!!!!!


KARAMELLSAUS:


Jeg prøvde å lage en ny saus


1 kg sukker

0,75 dl vann


Dette blandes i en gryte, og du rører rundt til det er karamellisert.


Så har du i


1 dl smør

1 pakke kremfløte


som du har varmet på forhånd.


Kok opp, og rør inn 2 ts vaniljesukker.


Det ble bra, og lettere enn å lage av 3 dl. sukker.

KOKKETIPS: Etter å ha laget karamellsausen noen ganger, vil jeg anbefale å bruke en stålkjele med normal tykk bunn, og at platen er oppvarmet når du setter på kjelen. Da gikk det utrolig fort å lage karamellen, sammenlignet med tykk teflonkjele.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar