Deilig indisk grønnsaksgryte
Deilig grønnsaksgryte som alle liker. |
Dette er en oppskrift på en krydret grønnsaksgryte med gule splitterter (dhal).
Dhal:
2 dl gule splitterter, skylles godt
1 rød chili, utkjernet og hakket
7 1/2 dl vann
Dette gjør du:
Bløtlegg splittertene i kaldt vann i to timer. Renn av. Bland dem med i andre ingrediensene i en kjele vann. La det småkoke i 45 minutter. Sil av evt overskytende vann
Grønnsaksgryta:
3 tomater
2 ss olje
1 ts gule sennepsfrø
1 ts spisskummenfrø
1 ts garam masala
1 ts currypulver
1 ss pizzakrydder
1 ts paprikakrydder
1 løk opphakket
1 rødløk i tynne båter
3 fedd knust hvitløk
5 cm revet ingefær
1 aubergin i skiver
2 gulrøtter i skiver
1/2 blomkål i buketter
1 squash i biter
1 dl frosne erter
ca 8 dl-1 l grønnsaksbuljong
revede korianderblader.
Dette gjør du:
Skrell tomatene med en skreller. Skjær tomatene i to, og ta ut frømassen med en teskje. Hakk tomaten.
Varm opp oljen og ha i vanlig løk og stek i noen minutter. Ha i ingefær, hvitløk og andre krydre. Rør litt. Ha i grønnsakene som du har ferdigkokt på forhånd og tomaten. Ha over dhalen og kraften. Kok i ca 45 minutter. Ha i erter siste ti minuttene. Bland i korianderblader og server gryta med ris og salat.
Kommentarer
Legg inn en kommentar