tirsdag 17. februar 2015

Deilig indisk grønnsaksgryte

Deilig grønnsaksgryte som alle liker.

Dette er en oppskrift på en krydret grønnsaksgryte med gule splitterter (dhal).

Dhal:
2 dl gule splitterter, skylles godt 
1 rød chili, utkjernet og hakket
7 1/2 dl vann

Dette gjør du:

Bløtlegg splittertene i kaldt vann i to timer. Renn av. Bland dem med i andre ingrediensene i en kjele vann. La det småkoke i 45 minutter. Sil av evt overskytende vann

Grønnsaksgryta:

3 tomater
2 ss olje
1 ts gule sennepsfrø
1 ts spisskummenfrø
1 ts garam masala
1 ts currypulver
1 ss pizzakrydder
1 ts paprikakrydder

1 løk opphakket
1 rødløk i tynne båter
3 fedd knust hvitløk
5 cm revet ingefær

1 aubergin i skiver
2 gulrøtter i skiver
1/2 blomkål i buketter
1 squash i biter

1 dl frosne erter
ca 8 dl-1 l grønnsaksbuljong

revede korianderblader.

Dette gjør du:

Skrell tomatene med en skreller. Skjær tomatene i to, og ta ut frømassen med en teskje. Hakk tomaten.

Varm opp oljen og ha i vanlig løk og stek i noen minutter. Ha i ingefær, hvitløk og andre krydre. Rør litt. Ha i grønnsakene som du har ferdigkokt på forhånd og tomaten. Ha over dhalen og kraften. Kok i ca 45 minutter. Ha i erter siste ti minuttene. Bland i korianderblader og server gryta med ris og salat.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar