Superenkel søndagsmiddag: Rein/elg-skav!
Dersom du er så heldig å ha litt kraft til overs, f.eks lam eller okse, vil denne oppskriften kunne sikre deg en behagelig søndag og en deilig søndagsmiddag.
Du trenger:
1 kg rein eller elgskav, gjerne halvt kg av hver
nok kraft/vann til å dekke skaven
salt, pepper, vilt/lamme-krydder, piffi, paprika
2 gulrøtter
poteter
tyttebær
3 dl fløte
50 g smør
I stedet for å stå og surre skaven i en panne med smør, og således bli tvunget til å følge med om panna koker ut, har du alt i en kasserolle med kraft som du har fra før, eller lager med noen okse/grønnsaksterninger.
Ha i variert krydder, smak til. Bare litt paprika.
Kok i ca 1- 1/2 time, til det er mørt og lett å tygge gjennom. På denne tiden kan du gå en tur, eller gjøre noe annet artig.
De siste tilberedelsene er å ha i fløte og servere det. Ha i litt smør og ha på litt tyttebær. Gulrøttene kan du koke med kjøttet. Vær så god og spis!
Du trenger:
1 kg rein eller elgskav, gjerne halvt kg av hver
nok kraft/vann til å dekke skaven
salt, pepper, vilt/lamme-krydder, piffi, paprika
2 gulrøtter
poteter
tyttebær
3 dl fløte
50 g smør
I stedet for å stå og surre skaven i en panne med smør, og således bli tvunget til å følge med om panna koker ut, har du alt i en kasserolle med kraft som du har fra før, eller lager med noen okse/grønnsaksterninger.
Ha i variert krydder, smak til. Bare litt paprika.
Kok i ca 1- 1/2 time, til det er mørt og lett å tygge gjennom. På denne tiden kan du gå en tur, eller gjøre noe annet artig.
De siste tilberedelsene er å ha i fløte og servere det. Ha i litt smør og ha på litt tyttebær. Gulrøttene kan du koke med kjøttet. Vær så god og spis!
Kommentarer
Legg inn en kommentar