Gulrotkake med hasselnøtter
Kakedeig:
3 dl rapsolje (evt bytt ut med 1 dl fin olivenolje)
7 egg
500 g brunt sukker
450-500 g hvetemel
3 ts vaniljesukker
1 ts natron
2-3 ts kanel
500 g revne gulrøtter
100 g hakkede hasselnøtter/valnøtter
Ostekrem:
1 beger Filadelfia, 250 gram
1 ss mykt smør
7 ss melis
2 ss presset sitronsaft
Bland brunt sukker og olje, og tilsett ett egg av gangen. Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt.
Tilsett gulrøtter og nøtter, og rør om til en fin deig. Hell deigen i muffinsformer, eller i en smurt form (24x24). Stek formkaken ca 50 min-1 time på 180 grader. Muffins: 12 minutter i 200 grader.
Bland ingrediensene til ostekremen og smør over. Jeg lagde formkake, og den ble veldig høy, så om du er glad i ostekrem, anbefaler jeg å lage muffins av denne. Meget saftig og deilig kake. Ikke vær gjerrig med ostekremen:)
Kommentarer
Legg inn en kommentar