tirsdag 21. mai 2013

Overjordisk god hjemmegrillet kylling

Det er vel og bra å ta med seg en ferdig grillet kylling fra ferskvaredisken nå og da, men med denne hjemmelaga grillkyllingen får du en smak av himmelen.

Du trenger:

1 stk kylling, gjerne fra frysedisk, opptint
1 ss salt
1/2 ss pepper
2 ss kyllingkrydder
1 raspet løk
1 raspet tomat


Dette gjør du:

Først må du fjerne brystkassen, samtidig som du beholder kjøttet. Skjær et snitt gjennom midten av brystet, og brett fuglen ut på begge sider. Skjær rundt brystkassen, og ta den ut.
Skjær ut brystkassen og legg fileten på hver sin side

 Så tar du lårene, og skjærer litt lommer for å få kyllingen så flat som mulig. Du skal nå ha to lange stykker.

Legg disse i marinade i kjøleskap i ca 1 time. Marinaden lager du ved å blande løk, tomat og krydre, og du må gjerne ha en dæsj olivenolje i.

Grill i 20 minutter, server med ris, salat og gjerne en av mine grønnsaksstuinger. Dette kan du sikkert lage med ren kyllingfilet også.
Åpne låret, skjær ut lommer for at kyllingen steker likt

Grill i 20-25 minutter.

Server og nyt!!!



KOKKETIPS: Kok kraft på brystskroget, med litt løk, tomat og gulrot, ca 40 minutter, så har du grei kraft til en saus eller suppe.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar