lørdag 7. januar 2012

DADDELKAKE MED KARAMELLSAUS



Dette er en oppskrift fra NRK.

Ingredienser

  • 225 g dadler
  • 2,5 dl svart te, ikke for sterk
  • 100 g usaltet smør
  • 175 g brunt sukker
  • 3 egg
  • 1 ts blandet krydder
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 225 g selvhevende mel (vanlig mel med 2 ts bakepulver)
  • 3/4 ts natron
  • vaniljeis eller pisket krem til servering

Karamellsaus

  • 110 g smør
  • 250 g brunt sukker
  • 275 g sirup
  • 2,25 dl kremfløte
  • 1/2 ts vaniljeekstrakt
Slik gjør du

Kaken stekes i en rund form, 20 cm, eller en firkantet form 20 x 20 cm. Ha bakepapir i bunnen av formen og smør og strø mel på sidene.

Forvarm ovnen til 180 °C.

Fjern daddelsteinene og finhakk dadlene. Kok te i en kjele. Ha dadlene i teen i noen minutter, ta teen av varmen og sett til side.

Pisk smør i en stor bolle eller med en elektrisk mikser til det er mykt. Tilsett sukker og pisk til blandingen er lys og luftig. Visp i eggene, ett om gangen, og deretter blandet krydder og vaniljeekstrakt. Vend dadlene inn i blandingen. Sikt på hvetemel og natron og vend forsiktig inn i røren.

Hell deigen i formen og stek i ca. 45 minutter eller til toppen er nesten fast å ta på. Sjekk med en bakepinne.

La kaken stå i formen i ca. 5 minutter før du tar den ut.

Karamellsaus
Ha alle ingrediensene i en kjele, sett på høy varme og kok i ca. 4–5 minutter mens du rører hele tiden til den har tyknet. Serveres varm. Oppskriften gir ca. 6,5 dl saus.

Servering
Skjær kaken i skiver eller ruter og server med en kule vaniljeis eller pisket krem og en sjenerøs mengde varm karamellsaus over! Du velger selv hvilken karamellsaus du vil lage.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar