DADDELKAKE MED KARAMELLSAUS
Dette er en oppskrift fra NRK.
Ingredienser
- 225 g dadler
- 2,5 dl svart te, ikke for sterk
- 100 g usaltet smør
- 175 g brunt sukker
- 3 egg
- 1 ts blandet krydder
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 225 g selvhevende mel (vanlig mel med 2 ts bakepulver)
- 3/4 ts natron
- vaniljeis eller pisket krem til servering
Karamellsaus
- 110 g smør
- 250 g brunt sukker
- 275 g sirup
- 2,25 dl kremfløte
- 1/2 ts vaniljeekstrakt
Kaken stekes i en rund form, 20 cm, eller en firkantet form 20 x 20 cm. Ha bakepapir i bunnen av formen og smør og strø mel på sidene.
Forvarm ovnen til 180 °C.
Fjern daddelsteinene og finhakk dadlene. Kok te i en kjele. Ha dadlene i teen i noen minutter, ta teen av varmen og sett til side.
Pisk smør i en stor bolle eller med en elektrisk mikser til det er mykt. Tilsett sukker og pisk til blandingen er lys og luftig. Visp i eggene, ett om gangen, og deretter blandet krydder og vaniljeekstrakt. Vend dadlene inn i blandingen. Sikt på hvetemel og natron og vend forsiktig inn i røren.
Hell deigen i formen og stek i ca. 45 minutter eller til toppen er nesten fast å ta på. Sjekk med en bakepinne.
La kaken stå i formen i ca. 5 minutter før du tar den ut.
Karamellsaus
Ha alle ingrediensene i en kjele, sett på høy varme og kok i ca. 4–5 minutter mens du rører hele tiden til den har tyknet. Serveres varm. Oppskriften gir ca. 6,5 dl saus.
Servering
Skjær kaken i skiver eller ruter og server med en kule vaniljeis eller pisket krem og en sjenerøs mengde varm karamellsaus over! Du velger selv hvilken karamellsaus du vil lage.
Kommentarer
Legg inn en kommentar