tirsdag 16. august 2011

Anitas grønne lasagne







Wow, dette ble en deilig lasagne, både fast og saftig, come and try it!! Som vanlig har jeg sjekket x antall oppskrifter på internett i både inn- og utland, og endt opp med det som ble den beste lasagnen jeg har smakt noengang.


Det du gjør er å lage tomatsaus og hvitsaus, og i tillegg lager du en blanding med ricotta og spinat som skal ligge som et ekstra lag.

1. LAG TOMATSAUS

1 hakket løk surres 5-10 i en stor dyp kasserolle med litt olje og smør.
1 squash i små skiver has i og stekes en stund til de er litt brune.
3-4 fedd hvitløk presses over blandingen og røres inn.
2-3 ss pizza krydder fra Santa Maria drysses og blandes i.
Ha i salt og pepper.
2 gulrøtter hakkes pittesmått og has i.
1 broccoli deles i små buketter, ikke bruk stilkene, og surres i.
2-3 ss tomatpure stekes i litt smør i en annen panne, ha salt og pepper over og bland i sausen.
En boks plommetomater (Biona) blandes i, mos tomatene godt.
Hell over vann så det dekker blandingen, og en knivsodd sukker.

La den stå i 30 minutter og trekke under lokk. Ta av lokket og sjekk hvor tykk den er. Den skal være saftig, men også litt fast. Har du frisk basilikum, hakker du selvsagt og har i:)

Kokkens tips: om du liker paprika, vær forsiktig med å ha for mye i. Da kan den smake av rattatouille!!

RICOTTA-BLANDING

1 boks ricotta blandes med ett egg og en håndfull raspet parmesan, smak til med salt/pepper

SPINATBLANDING

1 pose (350 g) spinat, tines på middels varme, ha gjerne 1-2 ss fløte i
Jeg la dem hver for seg, men om du vil ha det enklere er det bare å blande alt i hop.

HVITSAUS:

3 ss smør smeltes, ha i 2 ss mel, og pisk godt sammen så det ikke blir klumper.

Tilsett gradvis melk, ca 3-4 dl, følg med og pisk til sausen begynner å tykne.

Ha i litt salt/pepper/knivsodd kayennepepper/knivsodd revet muskatnøtt.

Ha i en god håndfull revet ost, gjerne moden cheddar, eller det du har for hånden.

Sett sausen til side. KOKKETIPS: Bruk Barillas ferdige hvitsaus om du vil spare tid!!!

TIL SLUTT:

Legg 9 lasagneplater (jeg bruker Barilla) i bløt noen minutter i varmt vann, eller du kan droppe det.

Ha et lag tomatsaus i bunnen, deretter lasagneplater. Ha så et lag med ricotta og spinat oppå der. Nye plater, og mer tomatsaus, ha hvitsaus over, og oppå der om du har igjen litt ricotta og spinat. Siste lag med plater har du tomatsaus og hvitsaus over. Dryss over litt gulost etter smak og stek i forvarmet ovn på 190 grader i 40 minutter. Ha på alufolie, ta den av på slutten og gratiner osten under f.eks grillelementet så den får litt farge.

Serveres med salat og hvitløksbaguetter. Nice!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar