fredag 8. juli 2011

TROPISK AROMA

Denne oppskrifta kommer fra Nancy i Saltdal, og er trolig skrevet ned før krigen, tror hun selv. Jeg har fulgt den med litt endringer, men beholder hennes oppskrift, om du vil gjøre det som kvinnene på 30-tallet!

120 g smør (Nancy sier 115 g)
280 g sukker
2 egg (3 egg hvis eggene er små)
290 g hvetemel
2 dl melk (kanskje litt til melk, 1 dl, se an røra)
1 ts muskat (Hvis du river fra hel muskatnøtt, skal det være en liten teskje)
1 ts kanel
4 toppede ts bakepulver

Rør smør og sukker hvitt og luftig, du kan gjerne bruke en håndmikser. Ha i egg og pisk sammen. Bland alle de tørre ingrediensene, og ha dem i vekselvis med melken.

Rør en ss kakao ut i en ss kokende vann og ha i en tredjedel av røren.

1. Enkel variant: Legg massen i en smurt springform, i tre deler, der den mørke ligger i midten. Ta en slikepott e.l og lag et marmorert mønster. Stekes nederste rille i 30-40 min på 175 grader i ferdig oppvarmet stekovn.

2. Tradisjonell variant: Eller du steker den lyse delen i en smurt springform (24-26 cm) i 20-30 min, og deretter kakaorøra i en annen springform, litt mindre steketid. Bruk strikkepinne e.l for å sjekke om kaken er ferdig. La kaken kjøle helt ned, ellers kan den smuldre når du skjærer lagene.

Kaken skal deles i tre lag. Og steker du i to former, skal den lyse delen deles i to, og ha den mørke i mellom når du legger den på kakefatet

FYLL

100 g smør (Nancy sier 2 ss, det er nok for lite)
1 ss kakao (kan fint ha mer, men ikke mer enn 3 ss til sammen)
1 ts vaniljedråper/ 1 ts vaniljesukker
3 ss sterk kaffe (kaffe som er kokt!)
400 g melis

Rør smøret , bland i melis og kakao, og pisk til det er lett og luftig. Ha i vaniljesukker/-dråpe.

Vil du ha mer glasur, blander du i litt mer melis og smør. Ikke ha for mye glasur på toppen, viktig at det er mest inne i kaken, så den ikke blir veldig tørr.

Stryk glasuren på kaken og mellom lagene. Kaken ble luftig og smakfull! Nam, nam! Skremmende god!!!! Det er bra å la den stå kaldt i kjøleskap, da setter den seg bedre. Blir bedre og bedre for hver dag som går.

Jeg likte også denne oppskriften:

http://www.tv2.no/gmn/wenche/oppskrifter/tropisk-aroma-1223177.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar