STEKT KYLLING FYLT MED RIS - KURDISK OPPSKRIFT
Dette er en oppskrift fra "Kefta, kobba, kosi" som jeg har fulgt, og forandret litt. Dette ble en luksusrett med mye smak! Anbefales!
1 kylling
1 ts garam masala
1 ts spisskummen
1 ts karri
1/2 ts gurkemeie
1 ts paprika
3 ts salt
pepper
SLIK GJØR DU:
Vask kyllingen inn- og utvendig, gjerne med litt mel gnidd inn i den. Skinnet over brystet løsnes forsiktig fra kroppen med fingrene eller med kniv. Det er viktig at skinnet forblir helt fordi det skal stuffing inn under skinnet.
Kyllingen legges på ryggen i en langpanne. Bland krydrene, og gni blandingen inn i buken på kyllingen og under skinnet. La deretter kyllingen hvile mens risblandingen lages.
RISBLANDING (BRIANI)
5 dl basmatiris
2 ss salt
1 ts gurkemeie
2 middels store poteter i terninger
2 gulrøtter i terninger
125 gram erter
1/2 løk
1 ss tomatpuré
1/4 ts kanel
1/5 ts kardemomme
2-3 ss rosiner
1 ts karri
3 ts garam masala
1 ts spisskummen
oppkuttet fersk koriander
oppkuttet fersk dill
1-2 dl minispaghetti (fås på innvandrerbutikk)
Rapsolje/ghee/smør
SLIK GJØR DU: Skyll risen og legg den i varmt vann 10-15 min. Kok opp rikelig med vann til risen og tilsett salt og gurkemeie. Kok risen i ca 10 minutter, og hell av overflødig vann. Sjekk at den er ferdig kokt.
Stek løk i en panne med litt olje eller ghee (klarnet smør), gjerne begge deler, ca 3 ss. Kok grønnsakene i en liten kasserolle ca 5-10 minutter til de er møre, hell av vannet og ha dem med løken. Stek litt til. Ha i tomatpuré og dryss en knivsodd sukker over. Stek
og ha så kanel og kardemomme over. Stek. Ha over krydrene og bland og stek litt til. Ha i rosiner.
Stek minispaghetti i litt olje til den er brun. Kok den i 2 minutter i 3 dl vann, hell av.
Deretter blandes ris og grønnsaksblanding i en kasserolle, ha i ferskkuttede urter.
SÅ FYLLER DU KYLLINGEN:
Fyll så mye risblanding som mulig i buken på kyllingen, stapp også under skinnet. Når kyllingen er stappet, syr du igjen åpningen med sytråd. Ha i stekepose og stek i midt i ovn i ca 1 time på 200 grader.
Ta ut og servér! Varm opp overflødig ris og server sammen med litt salat. Nydelig!!!!!
1 kylling
1 ts garam masala
1 ts spisskummen
1 ts karri
1/2 ts gurkemeie
1 ts paprika
3 ts salt
pepper
SLIK GJØR DU:
Vask kyllingen inn- og utvendig, gjerne med litt mel gnidd inn i den. Skinnet over brystet løsnes forsiktig fra kroppen med fingrene eller med kniv. Det er viktig at skinnet forblir helt fordi det skal stuffing inn under skinnet.
Kyllingen legges på ryggen i en langpanne. Bland krydrene, og gni blandingen inn i buken på kyllingen og under skinnet. La deretter kyllingen hvile mens risblandingen lages.
RISBLANDING (BRIANI)
5 dl basmatiris
2 ss salt
1 ts gurkemeie
2 middels store poteter i terninger
2 gulrøtter i terninger
125 gram erter
1/2 løk
1 ss tomatpuré
1/4 ts kanel
1/5 ts kardemomme
2-3 ss rosiner
1 ts karri
3 ts garam masala
1 ts spisskummen
oppkuttet fersk koriander
oppkuttet fersk dill
1-2 dl minispaghetti (fås på innvandrerbutikk)
Rapsolje/ghee/smør
SLIK GJØR DU: Skyll risen og legg den i varmt vann 10-15 min. Kok opp rikelig med vann til risen og tilsett salt og gurkemeie. Kok risen i ca 10 minutter, og hell av overflødig vann. Sjekk at den er ferdig kokt.
Stek løk i en panne med litt olje eller ghee (klarnet smør), gjerne begge deler, ca 3 ss. Kok grønnsakene i en liten kasserolle ca 5-10 minutter til de er møre, hell av vannet og ha dem med løken. Stek litt til. Ha i tomatpuré og dryss en knivsodd sukker over. Stek
og ha så kanel og kardemomme over. Stek. Ha over krydrene og bland og stek litt til. Ha i rosiner.
Stek minispaghetti i litt olje til den er brun. Kok den i 2 minutter i 3 dl vann, hell av.
Deretter blandes ris og grønnsaksblanding i en kasserolle, ha i ferskkuttede urter.
SÅ FYLLER DU KYLLINGEN:
Fyll så mye risblanding som mulig i buken på kyllingen, stapp også under skinnet. Når kyllingen er stappet, syr du igjen åpningen med sytråd. Ha i stekepose og stek i midt i ovn i ca 1 time på 200 grader.
Ta ut og servér! Varm opp overflødig ris og server sammen med litt salat. Nydelig!!!!!
Kommentarer
Legg inn en kommentar