EGYPTISKE KÅLRULLETTER MED RISBLANDING - MAHSY

EGYPT SPESIAL - OG EN RETT FOR DE SPESIELT INTERESSERTE....
2 kålhoder (Helst nykål)


1/2 kg grøtris (eller basmati) (Europris og Life har ok grøtris) (ps skal skylles, men ikke bløtlegges)


1 bunt koriander eller kjørvel, fint hakket


1 bunt dill, fint hakket


3-4 ts salt


2 ts pepper


2 ts spisskummen


1 løk, hakket i biter


2 små bokser tomatpuré (ca 280 gram)
7-8 biter grytekjøtt av lam
DETTE GJØR DU:
Kok opp vann i en kasserolle, ha i 1 hel løk, 1 ss salt og 1 ss pepper. Ha i kjøttet og la det koke pent i ca 1 - 1 1/2 time.
Mens kjøttet koker lager du klar rullettene. Ha tre ss rapsolje i en stekepanne og bland i tomaten. La den steke på middels varme noen minutter, bland i krydrene og stek litt til. Ha så i urtene, og deretter risen. Bland godt. Ta pannen av plata, og ha i løken.
Nå koker du opp en kjempestor kasserolle med vann. Du tar en kniv og skjærer rundt den harde midten av kålhodet, gjerne hele veien ned, og fjerner forsiktig kålbladene. De har du ned i kasserollen, der de skal koke ca 2-3 minutter, avhengig av hvor fersk kålen er og hvor tykk bladene er.
Så tar du de ut og fortsetter å koke blader til begge kålene er brukt. Deretter tar du og tømmer kasserollen, skyller den med kaldt vann og legger noen tykke kålbiter nederst, sånn at det dekker bunnen.
Deretter begynner du å lage rullettene. Ta en bit av kålbladet, skjær bort den harde "stilken" som går gjennom bladet, og ta ca 1 -2 ts risblanding på bladet. Brett inn kantene og pakk kålbladet godt rundt risen. Legg rulletten ned i kasserollen, og legg de andre tett rundt.
Når du er ferdig, tar du den silte kraften fra kjøttkokingen over kasserollen og fyller den med kraft til rullettene er nesten dekket med vann.
Så koker du det på middels varme i 1 time, og serverer det med kjøttbitene. Velbekomme!


Kommentarer

Populære innlegg