Scampi med grønnsaker i kremet pasta og asparges
Nok et deilig måltid å imponere dine venner med! |
Det finnes en trillion oppskrifter på kremet pasta. Det er ingenting som er så godt som en herlig fløtesaus med blåmuggost, og den enkleste varianten er å bare blande de to ingrediensene i en panne og varme opp.
Her har jeg tilsatt litt mer grønnsaker som passer godt til fløtesaus og til scampi, og også kylling.
Du trenger dette til to porsjoner:
Litt over 1/2 pakke scampi, rå uten skall (jeg kjøper min på Kiwi)
5 bunter tagliatelle (Jeg bruker Kolonihagens, fra Rema)
Nesten 1 pk gorgonzola ost (jeg kjøper på Rema)
1 pk kremfløte, 3 dl
1 rødløk i småbiter - evt sjalottløk/vanlig løk
2 fedd hvitløk i småbiter
1 fersk champignon i småbiter
1/3 squash i småbiter
1/3 broccoli i små buketter
noen strimler med paprika om du har
1 pakke asparges
Noen av ingrediensen. |
Dette gjør du:
Stek løkene lett i pannen, og tilsett sopp, og paprika. Kok squash og broccoli separat i 10 minutter og hell av vannet. Bland alle grønnsakene i panna. Del gorgonzolaen i biter og ha i sammen med fløte. Gi et lite oppkok og rør godt. Ha i den ferdigkokte tagliatellen og server.
Scampi legges i vann et par timer før du skal bruke den. Rens av med vann, sprut over en dæsj sitron og legg dem på tørkepapir. Ha gjerne litt hvitløk over og krydre med salt og pepper. Legg dem i mel og stek på høy varme i en liten panne i 2 minutter.
Asparges steker du separat i en panne mens du ordner de andre grønnsakene. Ha litt salt og pepper over og gjerne litt urtegårdskrydder fra Santa Maria.
Det er viktig at du planlegger godt, sånn at scampi er ferdig samtidig med tagliatellen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar