søndag 11. april 2010

VERDENS BESTE WOK THAIKYLLING MED RIS


Nydelig kyllingrett i stir-fry stil!

Ingredienser

4,5 dl jasminris til 7 dl vann
(eller 3 dl ris til 5 dl vann)

1 løk i tynne skiver
5 fedd hvitløk, knuses
2 thai chilipepper (eller 1 vanlig - 2 vanlige er for mye!). Ta ut frøene ellers kan det bli veldig sterkt.

2-4 kyllingfileter i små biter (2 cm). Ha over salt, pepper, paprika, piffi?

3 ss østerssaus
1 ts sukker
2 ss fiskesaus

2 egg stekt som eggerøre i separat panne

1 rød paprika i strimler
4 cherrytomater delt i to
2 kopper fersk basilikum, oppkuttet

Stek løken litt, ha i hvitløk og chili.

Ha i kyllingbitene, som du allerede har marinert med litt salt, pepper, paprika og evt piffi. Stek på ganske sterk varme i fem minutter.

Ha så i østerssaus, sukker og fiskesaus, og stek videre.

Lag eggerøre av 2 egg, og bland i.

Ha i den kokte, helst avkjølte risen, og stek litt til. Siste 3-4 minuttene har du i paprika, basilikum og cherrytomater.

Server og nyt! Ha gjerne soyasaus til og søt chilisaus.

Ps: Jasminrisen lages slik: Kok opp 5 dl vann med litt olje og salt, ha i 3 dl ris (som er skylt godt, husk å få ut skyllevannet også) og kok under lokk i 20 minutter uten å røre i den. Ikke ha for varmt, men ikke aller laveste varme heller. Ta deretter av lokket og la den stå i ca 5 minutter. Icas jasminris er god!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar