torsdag 29. oktober 2015

Superdeilig pai med salat og eltefritt brød


For et fantastisk måltid! Min beste pai til nå, uten tvil! En sprø og deilig paibunn som ikke ble våt, du verden så deilig, denne MÅ du bare prøve å lage!

Du trenger:

100 gram smør fra kjøleskapet
1 ts salt
200 gram mel
1 egg

Dette gjør du for å lage paibunnen:

1. Rør sammen alt unntatt egget i en kjøkkenmaskin.
2. Ha i egget.
3. Sett deigen kaldt 1/2 time.
4. Legg deigen mellom to biter plastfolie og kjevle den ut.
5. Ha den i en smurt paiform, 24-28 cm i diameter.
Spinat!
6. Legg bønner (gjerne keramiske) over, med bakepapir mellom.
7. Forstek på 180 grader i ca 20 minutter midt i ovnen.
8. Valgfritt: Ta ut bønnene, pensle med egg og stek 2 minutter ekstra (for å hindre at paifyllet gjør bunnen våt.
9. Fyll paien med lekkersakene. Legg i to lag, med geitost mellom. Avslutt med litt revet gulost.
10. Stek på 200 grader midt i ovnen i ca 30 minutter. Server med salat og brød.

Paifyll:

1. Stek en løk og vårløk i en panne, la det surre.
2. Ha over 1 finhakket rød paprika. Kok 1 broccoli i småbiter og sil godt av. Ha i. Kok 1 pk spinat i  2 minutter, skvis ut vann. Ha i.
3. Pisk fire egg. Ha over.
4. Ha over litt revet sitronskall og revet muskatnøtt.
5. Krydre med litt pizzakrydder, salt og pepper, paprika, piffi og en klype kajennepepper. Tigersaus?
6. Ha over 2-3 dl krem/mat-fløte.
7. Ha i litt revet parmesan eller noen biter med hakket feta (se hva du har i kjøleskapet).
8. Skjær 1 chevre (geitost) i skiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar