Verdens beste chili con carne

 

Lager du denne, er du garantert suksess!

Om det er en rett som virkelig egner seg til å fryses, er det denne. La den kjølne og fordel deretter i fryseposer. Ta opp når du trenger.

Det er så enkelt å sende med gubben på jobb for å varme opp, eller ha med på en hyttetur og la den tine mens man går. Kok litt vann med ferdige risposer fra Toro (Jasmin er best, synes jeg), og du har et komplett måltid proppfullt av sunne og velsmakende ingredienser.

Dette trenger du til mange porsjoner (6-8 mennesker, minst):

Olivenolje

1 løk, hakket

Synes det er godt med denne.
1-3 fedd hvitløk, finhakket

1/2 ferskhakket chili, uten frø ( om du liker den sterk, ta du i hele)

3 paprikaer, i tre forskjellige farger, hakket

2 pakker Gilde kjøttdeig (billigst på Kiwi og Bunnpris)

Salt og pepper

2 ts malt spisskummen

1 ts malt koriander

2 ts malt paprika

2 ss kyllingfond/2 terninger kyllingbuljong

2 bokser ferdigkapppede tomater

2-3 glass vann

5-6 soltørkede tomater

1 kanelstang

3 pakker kidneybønner (husk å skylle godt!!)

2 bokser chilibeans fra S &W (fant den på Spar. Du kan droppe denne, men ha nå i to-tre pakker ekstra med andre bønner da. Pintobønner, eller sorte bønner. Se hva du har i hylla di. Da bør du kanskje ha en dæsj tomatpuré i også.)

2 ss Worcestershire saus

2 ss tigersaus/tabasco (noe med kajennepepper i)

Dette gjør du:

Hent deg en stor gryte (6 liters), gjerne en støpejernsgryte (det bør du absolutt vurdere å anskaffe deg, om du ikke allerede har en slik).

1. Stek løk blank.

2. Ha i paprika og stek videre (ca 10 minutter).

3. Ha over hvitløk og chili.

4. Stek kjøttdeig hver for seg i gryta. Ha over de malte krydrene, rør godt. Ha i kanelstang og soltørket tomat.

5. Hell over tomat og vann. Sett på lokk. Trekk i en halvtime. 

6. Ha i bønner. Kok opp under omrøring. La putre 10-15 minutter.

7. Kapp bladpersille og/eller fersk koriander og ha over. Server med ris og salat.

Kommentarer

Populære innlegg