GRØNNSAKS TAGINE MED ELLER UTEN KJØTT




Dette er en oppskrift for deg som har tagine, den marokkanske gryta du kan bruke rett på plata.
Bare husk at du må preparere den først, og at varmen må settes på lavt. Hvis du vil lage med kjøtt, følger du oppskriften som den står. Vil du ha uten, dropper du bare kjøttet.

Dette trenger du:

6-7 rene kjøttbiter av okse eller lam, i små stykker

3 ss olje (2 raps/1 oliven)
1 stor løk, i biter

1 liten nepe eller kålrot, i middels store terninger
3-4 poteter, i middels store terninger
3 gulrøtter, skåret i to og delt på midten
1/2 paprika i strimler
1 kopp grønne erter
3 tomater, skåret i skiver

1 fedd hakket eller knust hvitløk
1 liten bit ingefær, revet
1/2 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1/2 ts chili
1 ts timian, eller 3 friske kvister
1 liten ts rosmarin
1/2 ts pepper
1 ss tomatpuré
1 ts salt
1 kopp vann (2dl)

Friske urter?

1. Sett på taginen på lav varme. Ha i olje og løk og vent til den blir varm. La den surre litt.

2. Mens løken surrer, bruner du kjøttbitene lett i en liten stekepanne med litt smør. Ha litt salt og pepper over.

3. Ha kjøttbitene i gryta.

4. Legg grønnsakene lagvis i gryta, følg lista over, slik at de som trenger lengst koketid, ligger nederst.

5. Stek hvitløk og ingefær i en liten panne med olje. Ha i krydrene og stek lett. Dette gjør jeg for at krydrene, særlig gurkemeie og garam masala, skal få frigjort smakene. Deretter har du i litt tomatpuré og steker i lag i ca 2 minutter. Ha så i vannet og salt. Hell over gryta.

(Hvis du vil gjøre det enkelt, blander du bare krydrene i vann, og steker hvitløk og ingefær med løken.)

6. Stekes i 1,5 - 2 timer til kjøttet og grønnsakene er møre. Siste 15 minuttene kan du ta av
lokket slik at kraften tyknes litt. Mens det koker bør du av og til øse litt kraft over grønnsakene som ligger øverst.

7. Så kan du eventuelt hakke et par håndfuller med koriander, basilikum eller om du har en annen favoritturt og blande i.

Serveres med ris eller brød. Smaker ubeskrivelig godt!

Kommentarer

Populære innlegg