En liten tur til Valnesfossen

Om du befinner deg i området rundt Bodø, og liker å se en fin foss, da har jeg et tips til deg: 40 minutters kjøring fra Bodø, og legg til 15-20 minutters frisk gange, og du har en nydelig foss foran deg. 

Dette er Valnesfossen. Uberørt og kraftfull.

Standard oppstilling. Pent smil.
Det er lett å finne fram, bare du vet hvor du skal. For det er overhodet INGEN merking eller skilt som viser at her finnes det faktisk en særdeles vakker foss i nærheten.

Derfor er det viktig at du følger mine instruksjoner. Du kjører (eller ta buss, busstoppen er Valnes) bil. Fra Bodø sentrum. 40 minutter. Fylkesvei 17. Mot Saltstraumen.

Du passerer Saltstraumen, hold deg på Fv 17, og etter 10 minutter er du foran et skilt der det står Valnes (avkjøringen til Fjell er like før, så når du ser det skiltet vet du at du er nær). Kjør inn der, til høyre (selvsagt), etter ett minutt kommer du til en smal steinbru, parker til høyre ved veien der. 


Gå så over veien, ta en skarp venstre og følg skogsstien langs elven.

Er det sommer, vil du passere et elektrisk gjerde. Skrev over det og fortsett rett fram. Fem minutter senere vil du begynne å kjenne den forfriskende effekten av negative elektroner produsert av den pulserende fossen. Nyt det. Nyt. Ja, og så er det en gapahuk ned til venstre om du vil grille.

Er du tøff og sprek går du langt opp på høyresiden med vær oppmerksom på at det er glatt og sleipt der. Etter sigende skal det være mulig å gå bak fossen. God tur!

Kommentarer

Populære innlegg