Vidunderlig ovnsbakte scampi med grillede grønnsaker i pasta
En luksusrett du lett kan lage selv hjemme. |
Se for deg en eng av penne al dente i en arrabiatasaus. På toppen: revet parmesan og ovnsbakte reker. Dandert på sidene: Myk squash og paprika. Denne kan du selv lage i dag og høste lovord for!
Dette trenger du til 2-3 personer:
500 gram rå scampi
Marinade:
Sitron
Urtegårdskrydder
Salt
Pepper
Oregano
Bland krydrene og gni inn i rekene med sitron.
Stekes i 8-10 minutter (de største trenger 10 minutter) på 250 grader i en liten form.
Grønnsaker:
1 liten rødløk
1/2 squash
1/3 broccoli
1/3 squash
Kappes i småbiter. Stekes i 10-15 minutter før du har i scampi. Du sjekker etter ca 7 minutter. Er den hvit inni er den ferdig.
Pasta:
300 gram penne, du må gjerne blande fullkorn og vanlig.
1 glass arrabiatasaus fra Eldorado (Billig og bra! Kan brukes til alt!).
Framgangsmåte:
1.Stek grønnsakene. Ta ut.
2. Sett penne på kok. Mens den koker setter du inn scampi.
3. Renn av penne. Kok opp pastasausen i en stor stekepanne, ha over grønnsaker og penne og rør rundt.
4. Hell over i en serveringsbolle. Ha reker over og revet parmesanost.
TIPS: Oppbevar parmesanost i fryseren. Bryt av noen biter og riv dem når du trenger de. Da slipper du å få muggen parmesanost i kjøleskapet, og du har alltid parmesan tilgjengelig når du trenger det!
Kommentarer
Legg inn en kommentar