Vidunderlig ovnsbakte scampi med grillede grønnsaker i pasta

 

En luksusrett du lett kan lage selv hjemme.

Se for deg en eng av penne al dente i en arrabiatasaus. På toppen: revet parmesan og ovnsbakte reker. Dandert på sidene: Myk squash og paprika. Denne kan du selv lage i dag og høste lovord for!

Dette trenger du til 2-3 personer:

500 gram rå scampi

Marinade: 

Sitron

Urtegårdskrydder

Salt

Pepper

Oregano

Bland krydrene og gni inn i rekene med sitron.

Stekes i 8-10 minutter (de største trenger 10 minutter) på 250 grader i en liten form.

Grønnsaker:

1 liten rødløk

1/2 squash

1/3 broccoli

1/3 squash

Kappes i småbiter. Stekes i 10-15 minutter før du har i scampi. Du sjekker etter ca 7 minutter. Er den hvit inni er den ferdig.

Pasta:

300 gram penne, du må gjerne blande fullkorn og vanlig.

1 glass arrabiatasaus fra Eldorado (Billig og bra! Kan brukes til alt!).


Framgangsmåte:

1.Stek grønnsakene. Ta ut.

2. Sett penne på kok. Mens den koker setter du inn scampi.

3. Renn av penne. Kok opp pastasausen i en stor stekepanne, ha over grønnsaker og penne og rør rundt.

4. Hell over i en serveringsbolle. Ha reker over og revet parmesanost.

TIPS: Oppbevar parmesanost i fryseren. Bryt av noen biter og riv dem når du trenger de. Da slipper du å få muggen parmesanost i kjøleskapet, og du har alltid parmesan tilgjengelig når du trenger det!


Kommentarer

Populære innlegg