Torsk (lange) med ratatouille

Dette ble godt men ikke kjøp for mye fisk.


 - I dag har vi tilbud på lange, sa jenta i ferskvaredisken på Coop Mega. - Lange, hva er det? Det er en torskefisk, forklarte hun, og jeg måtte selvfølgelig kjøpe. Noe voldsomt tilbud var det ikke, avslaget var på seks kroner og fisken virket ikke helt fersk, selv betjeningen bedyret at den var det.

Ok, så da tar jeg den med meg hjem og gjør det beste ut av den. Det betyr å lage ris, panere fisken og servere den med paprika og squash-saus (ratatouille).

Jeg forklarer nå på enkleste vis.

1. Kok ris. Det enkleste er å bruke Toros enkeltpakker, og bruk jasminrisen, som skal småkoke i vann nøyaktig 13 minutter før du tar den ut og tømmer den.

2. Kjøp brødrasp eller kjør et par gamle skiver i blenderen. Evt riste dem litt tørre i stekepanne noen minutter.

3. Skjær fisken i porsjonsstykker, krydre dem med salt, pepper, paprika og urtegårdskrydder. Legg dem i et tallerken med vispet egg, og videre i brødblandingen. Stek i varm panne ca 15 minutter i margarin.

4. Ratatouille: Stek løk blank. Ha i paprika av tre farger paprika skåret i biter, en halv squash i biter. Stek i 20 minutter. Ha over 1/2 tomatboks, litt vann og 2 buljongterninger, kok i 10 minutter til. Ha gjerne en dæsj tabascosaus i til slutt.

Her er den lengre versjonen av oppskriften på ratatouille.

https://anitasmatblogg.blogspot.com/2013/04/verdens-beste-rattatatouille.html

Ikke kjøp mer fisk enn du trenger til ett måltid! Selv om lange er ok å spise, er det greit å slippe rester.Kommentarer

Populære innlegg