torsdag 18. april 2013

VERDENS BESTE RATATATOUILLE!

Dette blir en glede for smaksløkene, og når du har gjort det et par ganger, går det veldig fort.

Dette trenger du:

1 aubergine
1 squash
2 gulrøtter, vasket og skrellet
3 fedd hvitløk
1 løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 ts garam masala / libanesisk 7 spice-krydder
1 ts paprika
1 ts gurkemeie/curry pulver
1 ts pizzakrydder
salt/pepper
1 boks tomater

 Gjerne potet, om du liker det!

Sett ovnen på 200 grader, skjær et sidelengs kutt i auberginen og legg den med paprikaen på rist midt i ovnen. Den får følge av grønnsakene, som er delt i to og pakket separat inn i aluminiumsfolie, også hvitløken.

Etter ca 40 minutter er auberginen ferdig, du tar av skallet og kutter den opp i biter.

Det samme gjelder de andre grønnsakene, også løkene. Følg godt med på paprikaen, når den blir veldig brun i skallet, begynner den å bli ferdig. Da river du av skallet og hakker den opp. Gulrota og potet tar lengst tid.

Alt hakkes opp, og has i en kasserolle der du har stekt krydrene i litt smør, før du hadde i tomatene.
Tilsett 1 -2 dl vann, og kok ca 15 minutter.

Ha gjerne et laurbærblad eller litt fersk timian i, om du skal være veldig tro mot originalversjonen.

Server med ost og brød, eller ris. Passer som tilbehør til fisk. Delicioso!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar