Havregrøt til frokost - ja takk!

Jau, da her smaka godt!

Det er så mange som starter dagen med grøt, og det er så latterlig enkelt å lage det, at hvorfor gidder jeg i det hele tatt å skrive om det på bloggen?

Jeg skal gi deg et enkelt svar: Fordi det er ikke det samme hva slags type grøt du velger. Tilbehør som sukker og kanel er det viktig å lære mer om. For ikke å glemme saft - flatbrød - smør - og fenalår. 

Jeg har brukt Axa sin grøt i årevis, deretter svart havre. Nå sverger jeg til Kolonihagens økologiske og lettkokte havregryn. De smaker deilig og konsistensen på grøten blir veldig bra. 

Maks fem minutter tar det å koke denne. Har du altfor dårlig tid, lager du Axa sin på ett minutt.

Man tager en litt tykkbunnet kasserolle, heller i litt havremelk (Gryr er god), så 8 spiseskjeer havre. Spe ut med litt vann, ha i litt salt og kok i fem minutter.

Gå på Rema og kjøp dette.

Strø over kanel. Hva slags kanel? Den som er produsert på Ceylon, naturligvis, da annen kanel ikke er bra for helsa, i alle fall ikke å innta den hver dag. Både Helios og Manna har hver sin variant.

Når du likevel er på helsekosten, kjøper du økologisk kokossukker fra Helios.

Topp grøten med litt blåbær, finskåret banan eller rosiner (Sunmaid sin store pakke er bra. Om rosinene er litt tørre, legg dem i litt vann før du blander dem i grøten).

Ved siden av denne deilige grøten har du et stort glass solbærsirup, eller enda bedre, blåbærsaft. Mors flatbrød, litt smør og fenalår fra Rema gjør måltidet ekstra solid.


 

Kommentarer

Populære innlegg