Moussaka

Nam, nam, nam, dette ble en kjempedigg moussaka, men jeg advarer: Denne oppskriften tar litt tid, og det blir mye gris på kjøkkenet, nøff nøff.

Oppskriften på en god moussaka er kjøttsaus med lam, potetskiver og aubergineskiver, toppet med hvitsaus.

Du trenger

2 pakker lammekjøttdeig 
2 bokser mutti hakket tomat
1 stor spiseskje tomatpure
1 løk finhakket
1 kanelstang
4 ss oreganokrydder
Litt revet muskatnøtt
Salt og pepper

Sausen er enkel: stek løk og lam, ha i de andre ingrediensene og la det putre en liten stund. Ha i litt vann. Om du vil bruke hvitløk og 1 laurbærblad, passer det godt.

2 stk store auberginer skjæres i skiver, saltes i ca 15 minutter, skyll deretter av. Stek skivene i ovn i 10 minutter til de er gyldenbrune, eller la det være og bare skjær de litt opp.

4-5 kokte poteter skjæres i skiver.

Hvitsaus: 4 ss margarin smeltes i kasserollen, ha i 1 dl hvetemel og spe ut under omrøring med 1 l helhel. Krydre med cayennepepper, salt og litt pepper. Når sausen er kald rører du inn to eggeplommer. Rør inn 2-3 dl revet ost.

Ta en stor og høy langpanne og smør den med margarin eller olivenolje. Legg kjøttsaus i bunnen, deretter potet og aubergine lagvis. Ha gjerne litt revet parmesanost og revet geitost imellom. Avslutt med hvitsaus, og topp med ytterligere revet ost. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stekes midt i ovn 30-40 minutter på 200 grader. Ta av folien og gratiner toppen til den ser gyldenbrun og deilig ut, mulig at du må ha litt ekstra ost på toppen.

La den hvile så lenge du kan. Frys gjerne. God appetitt!

Kommentarer

Populære innlegg