fredag 12. april 2019

Perfekt vegetarlasagne

Det tar litt tid å lage den perfekte lasagne. Men det er vel verdt tiden. Med denne oppskriften kan du ikke slå feil.

Du trenger:

2 gulrøtter, hakket i små biter
1 brokkoli i små buketter, uten stilk
1 squash, hakket i små biter
9-12 lasagneplater
1 løk, finhakket
2 fedd Hvitløk, gjerne fersk fra tube
3 ss pizzakrydder
3 ss tomatpure, Mutti
1 boks hakkede tomater
1 liter h-melk
3 ss margarin
3-4 ss mel
Revet muskatnøtt
Kajennepepper
1 pakke spinat, frossen eller fersk
Revet parmesan, liten pakk
1 boks ferdigrevet ost.


Kok grønnsakene og sil av. Stek løk i en panne med litt olivenolje i, ha i hvitløk, tomatpure og tomat, deretter grønnsakene og pizzakrydder, også litt salt og pepper. Ha i et glass vann, og la putre 10 minutter under lokk.

Spinat: jeg vil anbefale fersk. Riv av stilkene og hakk spinaten. Kok 2-3 minutter i en panne, sil godt av. Varm opp igjen med litt olje og hvitløk, ha i litt melk/fløte, og dryss parmesan over.

Hvitsaus: smelt smør i en kasserolle, pisk i mel og tilsett melk etter hvert. Ha i litt revet muskatnøtt og kajennepepper, kok i noen minutter. Krydre med litt salt og pepper. Pisk inn noen spiseskjeer med revet ost til sausen blir nokså tykk.

Sett ovnen på 200 grader. Smør en avlang form (jeg bruker le creuset) form, legg hvitsaus nederst, så plater, og kjøttvis lagvis til til formen er full, avslutt med hvitsaus. Stekes i ca halv time. Siste minuttene legger du inn hvitløksbaguette.

Gratiner til slutt med litt ekstra ost på toppen. Server med salat.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar