Tanker fra under sitrontreet 2: Anitas egyptiske kjøkken

Ø.
K

I dag er det fredag, el goma. Mennene går i moskeen, barna har fri fra skolen og leker fritt, mens kvinnene styrer og steller i huset, vasker klær og lager mat. På himmelen stråler Ra, solen, kun dekket av tynne skyer. For en utlending på ferie er det en flott anledning til å kokkelere litt på den fine gasskokeovnen med hele seks bluss. Linsesuppe - det er enkelt og godt, og ekstra godt her nede der alle råvarene er ferske og smaker mer.

Jeg hakker litt løk og lar det surre i en liten kjele med klarnet smør. Deretter har jeg i finhakket hvitløk, gulrot og tre skinnende røde deilige tomater. 1 dl rensede linser og fem dl vann, så er det bare å koke under lokk i en halv time. Deretter tilsetter jeg salt, pepper, currypulver og litt garam masala, pepper og spisskummen. Rød paprika, enten i pulverform eller finhakket, er alltid godt i linsesuppe.
Som egypterne sier: bon appetito!

Kommentarer

Populære innlegg