Ta heller taxi!

K

Etter utallige turer til Paris klarte jeg å få meg mamma for en uke med trivelig opphold på martyrenes topp, Montmartre. Vi bodde i en leilighet som bedriften jeg jobber i disponerer, og tilbragte dagene i strålende sol og varme. Heldigvis lå leiligheten noe avskjermet, så det ble ikke kok varmt der. 

På bildet over ser du et stappfullt undergrunnstog, men det var ikke bare bare å bruke metro. Det var få heiser, mange trapper, og lange avstander å gå til fots under jorda. Da vi forlot Paris tok vi like så godt en taxi til 45 euro til flyplassen. Den bestilte jeg over nett, og fikk bekreftelse på e-post og sms, og neste morgen ble vi plukket opp av vår egen privatsjåfør. 

Og det geniale med å ta taxi, var også at denne tidlige lørdags formiddagen var det dønn stille i byen, og vi passerte utallige turistattraksjoner: Champs Elysees, Invalidedomen, Concordeplassen, Eifelltårnet, Seinen osv i et nydelig lys. Wow, wow, wow. Og da skjønte jeg at herregud vi kunne bare tatt taxi flere steder, Paris er ikke så stort. Men når man kommer på ukesturer er det så lett å bare kjøpe metrobillett. Likevel trenger ikke det alltid være beste løsningen. For eksempel da vi ankom Paris med tog, tok vi taxi til 10 euro inklusive tips, fra Gare du Nord og opp til Montmartre. Hadde vi tatt metro, hadde vi måttet bytte flere ganger. Det er ikke nødvendigvis mye smartere å ta metro i alle tilfeller.

Først gikk vi til noen drosjer som ville ha tretti euro for å kjøre oss til Monmarte. nei takk, sa vi, og gikk rundt hjørnet der vi fant en ordentlig drosjeholdeplass. Han som kjørte oss, formante oss ettertrykkelig om å kun ta taxi med lys på taket. Og når lyset er på, betyr det at bilen er ledig, sa han fem eller seks ganger i løpet av de få minuttene bilturen tok. Da vet vi det. 

Kommentarer

Populære innlegg