søndag 27. november 2016

Spiser med spurver


Finn tre feil på dette bildet. Ja, du ser ikke feil. Tre spurver har lunsjfest, koser seg, særlig med agurk. Vel og bra, hadde det ikke vært for at festbordet deres også utgjør salatbuffeen til Radisson SAS Blue i Sharm El Sheikh, der gjestene får spise restene etter spurvene. Ikke bare spiser de der, mest sannsynlig slipper de en liten fjert eller en liten fuglebæsj. Men når du ser dem, tenker du ikke på at det er som å dele bord med en kakkerlakk eller en mus, for de er jo så søte, Guds skapninger og alt det der.

Første dagen jeg kom hadde spurvene kakefest. Jeg merket meg at spurvene og jeg har noe til felles: Vi foretrekker gulrotkake! Ikke mindre enn fire spurver satt på et tidspunkt og spise av gulrotkaka, som jeg fikk kose meg med etterpå. Liksom.

Etter en vennlig henvendelse til kakekokken om problematikken, ble det løst ved å dekke kakedisken med plast. Dermed fikk vi ha kaken i fred for oss selv, mens spurvene måtte nøye seg med salatbuffeen. 

Problemet med spurvene er ikke bare at det er uappetitlig og uhygienisk - disse fuglene er også bærere av salmonella gjennom avføring. Salmonella - det er noe du ikke ønsker å få. Og det vet jeg, for jeg har hatt det. Det var en gang for lenge siden, da kull 21 fra Forsvarets russiskkurs tog toget fra Nikel til Murmansk, og fikk servert en noe skranglete kyllingsuppe der. Vi ble syke, alle mann. Jeg husker ennå jeg lå på sykestua på GSV, en medkursant lå på samme rom og spøy og spøy. Ja det var tider det, men enkelte minner, selv om de utgjør interessante anekdoter, ønsker man ikke å få gjentatt igjen i det virkelige liv.

Etter å ha sendt en e-post fikk jeg møte avdelingssjefen for mat og drikke, og de lovet å løse problemet. Men i morges var fuglene på plass igjen. Snakker om å tråkke i salaten, bokstavelig talt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar