tirsdag 10. februar 2015

Verdens beste pastagrateng/kjøttdeiggrateng

I dag har jeg laget en helt ny rett, som ble meget godt mottatt i heimen. Derfor vil jeg dele den med mine lesere, og håper dere også får glede av den.

Du trenger

1 pk kjøttdeig
smør/olje
salt
pepper
1 løk
1 ts paprika
1 ss pizzakrydder
1 boks tomater
evt to fedd hvitløk

Hvitsaus:

2 ss smør
2 ss hvetemel
4-5 dl melk
2 dl revet ost

Grønnsaker:

2 gulrøtter i biter
1/2 broccoli i biter
1/2 blomkål i biter
1/2 squash i biter

500 gram makaroni

Dette gjør du:

Stek løk og kjøttdeig til den er brun. Ha i krydder, og deretter tomat. Ha litt vann i om nødvendig, og la det koke mens du lager de andre tingene.

Hvitsaus lages ved å smelte smør i en kjele, ha i smør og visp godt, ha i melk og spe ut. La den koke i 10 minutter.

Kok grønnsakene møre i vann, og sil av.

Ha kjøttsausen i bunnen av en ildfast form, ha grønnsaker over og deretter makaroni. Gjør det samme på nytt. Ha hvitsausen over og osten. Stek i ovn 30 minutter på 200 grader. Gratiner på slutten. Server med litt salat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar