Nydelig linsestuing (dal) med ris og stekte grønnsaker

Denne retten gjør deg både glad og mett!


Se for en flott gulfarge!
Hvem av oss har vel ikke en hemmelig drøm om å bli vegetarianer? Med denne løsningen får du både god samvittighet overfor dyra som ikke måtte ofres for at du skal bli mett, og du får et deilig måltid som vil gi deg velvære og overskudd.

Dette trenger du:

1 1/2 dl gule linser
4 knuste fedd hvitløk
4 cm revet ingefær
1 ts chilipulver / 2 hele grønne chili
2 ss ghee/ solsikkeolje

Ekstra fyll:

2 sjalottløker, fint hakket
1 ss spisskummen frø
1 teskje sennepsfrø
1 teskje med tørket chili

Dette gjør du: Vask linsene i en sil, La dem ligge i vann i ca 2 timer. Ha dem i en kasserolle med ca 1 liter kaldt vann. Kok opp, og skum av.

Tilsett de andre ingrediensene foruten chilien og ha litt salt i. Skru ned varmen, med lokket litt på gløtt, og la den koke småpent i ca 1 1/2 time, mens du rører av og til.

Tilsett litt kokende vann eller reduser væsken til du får den konsistensen du ønsker. Den skal være som en litt tykk suppe. Ha i de hele chiliene, 1 ts salt, og kok 15 minutter til.

Påfyll: I mellomtiden varmer du gheen i en stekepanne og har i løken. Stek til den blir brun. Ha i krydrene og vent et par minutter, til sennepsfrøene forhåpentligvis begynner å poppe.

Server dal-en i en fin bolle, ha påfyllet over og rør lett. Dryss over med hakkede korianderblader og server med ris og stekte grønnsaker (kan bare bruke frosne wok-grønnsaker, som du har litt spisskummenpulver og litt paprika pulver over).

Nam, nam!
Kommentarer

Populære innlegg