Enkel og nydelig basmatiris!
Du skal bare begynne å lage ris nå. |
I verste fall serverer de den, altfor våt gjerne, og etterpå blir det mye rester
Men gjør du som jeg sier, får du perfekt ris hver eneste gang!
Dette gjør du: Kjøp COOP sin basmatiris i pose. Ikke sånn ferdigkokt, nei, for vi skal lage det fra bunn!
Ta en kopp, ca 3 dl med ris, ha den i en sil, og skyll godt med varmt vann. Så legger du bare risen, fortsatt i silen, ned i en kasserolle med varmt vann fra springen (det varmeste du har!). La det stå i 15 minutter.
Så koker du opp vann i en kasserolle, ca 2 liters kasserolle, og har risen i. Husk at du må ha litt salt i først i vannet, 1-2 teskjeer.
La det koke uten lokk i 10 minutter. Sjekk risen etter 8-9 minutter, er det lett å tygge over, tar du av kasserollen.
Så siler du lett av det overskytende vannet, og har risen over i en serveringsbolle.
Kommentarer
Legg inn en kommentar