søndag 4. mai 2014

Enkel og nydelig basmatiris!

Du skal bare begynne å lage ris nå.
Det er utrolig mange retter man kan ha ris til, men i min erfaring ser jeg at folk sliter med å få risen til perfekt, og av og til må de kaste den.

I verste fall serverer de den, altfor våt gjerne, og etterpå blir det mye rester

Men gjør du som jeg sier, får du perfekt ris hver eneste gang!









Dette gjør du: Kjøp COOP sin basmatiris i pose. Ikke sånn ferdigkokt, nei, for vi skal lage det fra bunn!

Ta en kopp, ca 3 dl med ris, ha den i en sil, og skyll godt med varmt vann. Så legger du bare risen, fortsatt i silen, ned i en kasserolle med varmt vann fra springen (det varmeste du har!). La det stå i  15 minutter.

Så koker du opp vann i en kasserolle, ca 2 liters kasserolle, og har risen i. Husk at du må ha litt salt i først i vannet, 1-2 teskjeer.

La det koke uten lokk i 10 minutter. Sjekk risen etter 8-9 minutter, er det lett å tygge over, tar du av kasserollen.

Så siler du lett av det overskytende vannet, og har risen over i en serveringsbolle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar