mandag 20. januar 2014

Superdeilig brød!

Et fantastisk brød, ble det!!!
 
Altså, jeg er jo fan av å bruke brødmakemaskin, men gjøre stekingen i stekovn.

I dag kjører jeg på en annen måte.

Du trenger

9 dl lunkent vann
4 ss olje
600 gram solsikkebrødblanding
1,1 kg hvetemel
1 1/2 pakke tørrgjær
1 ts salt
3 ss superhevemiddel

formfett
3 bakeformer

Dette gjør du:

Ta fram kjøkkenmaskinen, ha i vann og olje.
Ha i brødblandingene med gjær og salt i, og bruk kakemiksedingsen først.
Deretter setter du i eltedingsen, og elt i 15 minutter, varier mellom kraftig og rolig.
Ha plast over, og etterhev 30 minutter i stekovnen din.
Ha deretter deigen over i tre smurte former, vei dem så du ser at de er sånn ca like.
Sett i ovn på laveste rille og etterhev i 30 minutter, sett deretter på ovnen på 200
grader og la stå i 40 minutter. Siste 10 minuttene kan du godt ha bakepapir over.

Ta ut av formene, avkjøl, og spis!

Nydelig godt!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar