Verdens beste lasagne!

Dette klarer du!
Regnet øser ned, men her inne er det varmt og innbydende. I ovnen steker en form med deilig mat. For en fryd! Rødbrusen ligger i fryseren og godgjør seg, og baguett med hvitløk og salat venter på det saliggjørende øyeblikk der vi tre i huset åpner våre hjerter og munner for en italiensk opplevelse.

Kjøttsaus lager du slik:
1 hakket løk
4 fedd hvitløk, etter smak
400 gram kjøttdeig, jeg bruker Gildes
1 boks hakket tomat, Mutti er best

2-3 ss tomatpuré
2-3 dl vannsalt/pepper/paprika,
ca 1/2 ss av hver
2 ss Pizzakrydder (jeg bruker Santa Marias)
2 små ts tigersaus eller noen dråper cajennepeppersaus
1 ts brunt/hvitt sukker
2 små revne gulrøtter

Stek løk i middels varme i en blanding av litt smør og olje (ca 1 ss av hver).Skru opp varmen litt, og stek kjøttdeigen, del den godt opp. Så har du alle krydrene over, og blander godt. Deretter har du i tomatpuré, og steker den godt inn i blandingen, la den gjerne surre litt først i panna, med sukker over.

Nå har du i boksen med tomat, og fyll opp med 2-3 dl vann (ikke mer enn 3, men litt mer enn to, blandingen må ha litt væske å koke i). Rør godt, og kok under lokk på lav varme i 30 minutter. Rør av og til.

Perfekt bechamelsaus:

2 ss smør
4 ss mel
6-7 dl H-melk
1/2 ts revet muskatnøtt (vær forsiktig med mengden)
1 ts salt
1 ts pepper
1/4 ts hvit pepper
3-4 håndfuller revet ost
En knivsodd cayennepepper kanskje? Jeg brukte tigersaus!
Hadde også litt skvist sitron i, for å unngå den melne følelsen...

9 ferdigkokte lasagneplater fra Barilla

Smelt smøret forsiktig, pisk inn melet, og bland gradvis ut med melka. Ha i krydder og la det koke 5-10 minutter. Følg med konsistensen, den skal ikke være for tykk, men litt god og klissete. Så har du i ost.

Deretter lager du klar lasagnen:
Smør formen med..smør!
Ha kjøttsaus nederst, deretter 3 lasagneplater. Lag et nytt lag med kjøttsaus og hvitsaus lagvis og avslutt med hvitsaus på toppen.

Ha litt ekstra revet ost øverst.

Stek midt i ovnen ca 35 minutter på 225 grader. Ha gjerne aluminumsfolie over, til de siste 10 minuttene. Gratiner under grillen, og ta den ut. La den hvile litt før du serverer.

Kommentarer

Populære innlegg