Say, say say = sei, sei sei!


Fersk sei er nå deilig, da!



























Har du noen gang stått i vannkanten og sveivet inn sei på sei, når det du egentlig har lyst på, er ørret, kveite eller torsk?

Vel, i dag kommer en trøsterett med ...sei..., en rett som smaker litt annerledes enn det du har prøvd før, og som får GODKJENT-stempel hos meg.

Oppskriften er genuint egyptisk, og med den tilfølgende salaten blir det en frisk og kvikk smak.

Du trenger:

8-10 biter ferskskåret sei i biter
1 halv grønn paprika i skiver
3 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
1 ss salt
Sitron
Hvetemel

Salat


Hva med å kjøpe en god, tung morter? Fås på innvandrerbutikken!
Tomat, liten løk, grønn paprika, rød paprika, litt fersk koriander om du har, litt salt.

Dette gjør du:

Knus paprikablandingen i en morter, eller bruk mikser. Gni dette inn i fiskebitene, og skvis litt sitron over.

Dypp fiskebitene i litt mel, og stek dem på middels varme i ei oppvarma stekepanne (med smør, ghee, rapsolje og kokosolje = flott fiskestekeblanding).

Tar ca. 15 minutter. Er ferdig når fiskekjøttet løsner lett fra beina.

Server med ris og salat. Velbekomme!





Kommentarer

Populære innlegg