Say, say say = sei, sei sei!
Fersk sei er nå deilig, da! |
Har du noen gang stått i vannkanten og sveivet inn sei på sei, når det du egentlig har lyst på, er ørret, kveite eller torsk?
Vel, i dag kommer en trøsterett med ...sei..., en rett som smaker litt annerledes enn det du har prøvd før, og som får GODKJENT-stempel hos meg.
Oppskriften er genuint egyptisk, og med den tilfølgende salaten blir det en frisk og kvikk smak.
Du trenger:
8-10 biter ferskskåret sei i biter
1 halv grønn paprika i skiver
3 fedd hvitløk
1 ts spisskummen
1 ss salt
Sitron
Hvetemel
Salat
Hva med å kjøpe en god, tung morter? Fås på innvandrerbutikken! |
Dette gjør du:
Knus paprikablandingen i en morter, eller bruk mikser. Gni dette inn i fiskebitene, og skvis litt sitron over.
Dypp fiskebitene i litt mel, og stek dem på middels varme i ei oppvarma stekepanne (med smør, ghee, rapsolje og kokosolje = flott fiskestekeblanding).
Tar ca. 15 minutter. Er ferdig når fiskekjøttet løsner lett fra beina.
Server med ris og salat. Velbekomme!
Kommentarer
Legg inn en kommentar