fredag 20. september 2013

Stekt middelhavskylling med deilig risblanding

Dette er en fantastisk rett som vil gjøre dine gjester fast bestemt på å insistere at du lager den igjen!

Vi skal altså ha en stekt kylling fylt med deilig ris-stuffing som gir en smak av Middelhavet (men ikke fullt så salt....ha, ha).




Du bare må ha:

1 stk hel rå kylling
1 stekepose med klips

Marinade:

1-2 dl god olivenolje
2-4 ss tigersaus
2 ss kyllingkrydder, gjerne variert
1 ss paprika
2 ss salt
1 ss pepper
1/2 sitron, skvist over, eller 2 ss sitronsaft

Alt dette blandes.

Stuffing

3 dl basmatiris
2 ss pizzakrydder
2ss salt

4-5 ss ferskkutta urter (basilikum, oregano, koriander, sitrongress, rosmarin er godt!)
1 eple i små biter
1 klementin i små biter
1 liten eske rosiner, bløtlagt i vann og avsilt
1 ts kanel
1/4 ts kardemomme

1. Vask kyllingen godt under rennende vann, ha 3 ss mel over og i den, og gni godt. Dette gir bedre smak av kyllingen.

2. Gni inn marinaden på kyllingen. Åpne skinnet med fingrene og sørg for at marinaden går overalt.

3. Skyll basmatirisen, og legg den i varmt springvann i 15 minutter. Kok opp 1,4 l vann i kjele og ha i pizzakrydder og salt. Risen kokes i 10 minutter, hell av overflødig vann.

4. Risen kjøles av litt, og blandes med stuffingingrediensene, som du allerede har klar.

5. Legg risen inni kyllingen og under skinnet. Dette er en grisete jobb, men absolutt verdt det!!!

6. Legg kyllingen i stekepose, klipp av en liten bit oppe for å slippe ut luft, og ha den i ferdig oppvarmet stekeovn, og stek ca 1 time og 15 minutter på midterste rille.

7. Du kan evt gni kyllingen med litt sitron/klementin utvendig til slutt og en dæsj honning. Hvitløk er jo heller ikke å forakte for den som liker det!

8. Server kyllingen med ekstra ris, hugg innpå!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar